0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybízový koláč s mandlovou drobenkou

Rybízový koláč s mandlovou drobenkou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 257
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8851 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 929 g
Tuky 485 g
Vláknina 80 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné nadýchané těsto, hedvábný krém a rybíz, který tomu všemu dodá šťávu!

Suroviny

máslo 300 g
změklé
krupicový cukr 250 g
vanilkový cukr 1 bal
sůl 1 špetka
vejce 5 ks
mouka pšeničná hladká 300 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda 1 ČL
Na náplň
pudinkový prášek 1 bal
vanilkový
mléko 500 ml
plnotučné
krupicový cukr 50 g
červený rybíz 400 g
směs červeného a černého (ne mraženého)
Na drobenku
mandle sekané 150 g
třísky / hranolky
krupicový cukr 100 g
máslo 100 g
mouka pšeničná polohrubá 70 g
skořice 1 ČL

Postup

1

Na drobenku jednoduše smíchejte a mezi prsty promněte všechny ingredience.

2

Troubu předehřejte na 180°C.

3

Na těsto vyšlehejte máslo s oběma cukry a se solí, po jednom zašlehejte vejce, nakonec krátce zašlehejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a sodou.

4

Těsto rozetřete na plech (30x40cm) vyložený pečicím papírem.

5

Pudink uvařte s cukrem a mlékem podle návodu na obalu, horký ho vlijte na připravené těsto a rozetřete.

6

Pudink posypte rybízem, drobenkou a dejte péct do trouby zhruba na 45 minut. 

CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?

  • Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
     
  • Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao. 
     
  • Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte. 
     
  • Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč