Jemné nadýchané těsto, hedvábný krém a rybíz, který tomu všemu dodá šťávu!
Suroviny
máslo
300
g
změklé
krupicový cukr
250
g
vanilkový cukr
1
bal
sůl
1
špetka
vejce
5
ks
mouka pšeničná hladká
300
g
kypřicí prášek do pečiva
2
ČL
jedlá soda
1
ČL
Na náplň
pudinkový prášek
1
bal
vanilkový
mléko
500
ml
plnotučné
krupicový cukr
50
g
červený rybíz
400
g
směs červeného a černého (ne mraženého)
Na drobenku
mandle sekané
150
g
třísky / hranolky
krupicový cukr
100
g
máslo
100
g
mouka pšeničná polohrubá
70
g
skořice
1
ČL
Postup
1
Na drobenku jednoduše smíchejte a mezi prsty promněte všechny ingredience.
2
Troubu předehřejte na 180°C.
3
Na těsto vyšlehejte máslo s oběma cukry a se solí, po jednom zašlehejte vejce, nakonec krátce zašlehejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a sodou.
4
Těsto rozetřete na plech (30x40cm) vyložený pečicím papírem.
5
Pudink uvařte s cukrem a mlékem podle návodu na obalu, horký ho vlijte na připravené těsto a rozetřete.
6
Pudink posypte rybízem, drobenkou a dejte péct do trouby zhruba na 45 minut.
CO DO ZÁKLADU A JAK DROBENKU VYLEPŠIT?
- Klasická drobenka je z mouky, másla a curku: hladká mouka udělá drobenku kompaktnější, hrubá zase křupavější. Cukr můžete použít krupicový i krystalový (bude v drobence pěkně křupat), ale i třtinový a na provonění vanilkový...
- Do drobenky můžete přidávat nejrůznější ingredience od oříšků přes mák, vločky až po marcipán či rozdrobené piškoty a kakao.
- Ingredience na drobenku jednoduše promněte mezi prsty, anebo je hoďte do robotu s noži nebo do sekáčku a promixujte.
- Pokud vám drobenka zbude, jednoduše ji vsypte do sáčku a zamrazte. Na sáček nezapomeňte napsat, že jde o drobenku, z jakých ingrediencí je a datum zamrazení.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(72 receptů)
- 16x jednoduché ovocné koláče a buchty(16 receptů)
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
- 25 snadných letních moučníků, které se neomrzí(25 receptů)
- Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů)