0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Smažená kuřecí stehna v jižanském stylu

Smažená kuřecí stehna v jižanském stylu

3.2 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3739 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 238 g
Tuky 202 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mléčná marináda vykouzlí z obyčejného kuřecího masa překvapivou lahůdku. V originálním ‚trojobalu‘ pak usmažíte jižanskou specialitu, kterou rádi zahrnete do svého stálého kuchařského repertoáru.

Suroviny

kuřecí stehna spodní 8 ks
mléko 1.5 l
plnotučné
mouka pšeničná hladká 250 g
chilli sušené 1 ČL
sůl 3 ČL
vejce 2 ks
olej
na smažení

Postup

1

Porce kuřete naskládejte do mísy, zalijte mlékem, přidejte lžičku soli a promíchejte. Zakryjte potravinovou fólií a uložte na několik hodin nebo přes noc do lednice.

2

Celý obsah mísy přesuňte do velké pánve a přiveďte k varu. Poté ztlumte a vařte čtvrt hodiny na mírném ohni, až je maso měkké.

3

Vyjměte kousky kuřete z mléka a nechte je několik minut chladnout. Do igelitového sáčku nasypte mouku, dvě lžičky soli a chilli, postupně do něj vkládejte jednotlivé porce kuřete a pokaždé jej pečlivě protřepte. Pak stehýnka obalte rozšlehaným vejcem a nakonec znovu moukou. Nechte je čtvrt hodiny oschnout.

4

Ve vyšším kastrolu nebo v pánvi rozpalte olej, vkládejte do něj kuřecí paličky a smažte je po každé straně minutu, dokud není kůrka křupavá a zlatohnědá. Chutnají skvěle teplé i vychladlé; jako příloha je nejlepší křupavá bageta, zelený salát a smažené bramborové lupínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit