Kuřecí stehna s rajčaty a mascarpone

Kuřecí stehna s rajčaty a mascarpone

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2492 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 114 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Itálii miluju, a tak jsem ráda, když mi ji i obyčejná jídla připomenou,“ říká redaktorka Katka Švejdová. Zkuste to taky!

Suroviny

olivový olej 2 PL
kuřecí stehna 6 ks
sůl mořská
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
chilli sušené 1 špetka
drcené
konzervovaná rajčata krájená 2 konzervy
800 g
bobkový list 1 ks
mascarpone 4 PL
kapary 1 PL
bazalka 1 svazek
othané lístky

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna osolte a v nízkém litinovém kastrolu nebo pekáčku vhodném na sporák i do trouby je na oleji opečte po obou stranách dozlatova.

2 Vyjměte a dejte stranou. Do uvolněného hrnce přidejte cibuli, česnek, chilli a opékejte asi 4 minuty dosklovita. Zalijte rajčaty, přidejte bobkový list, osolte a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 15 minut do zhoustnutí. Vmíchejte kapary a navrch položte opečené kuře. Dejte do trouby a pečte 50 minut, až bude maso měkké a omáčka zhoustne.

3 Do omáčky vmíchejte mascarpone a bazalku a podávejte. Nejlepší je s těstovinami nebo gnocchi, ale chutná i s dušenou rýží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit