Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4/5 Počet hodnocení: 80
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2492 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 114 g
Tuky 165 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Itálii miluju, a tak jsem ráda, když mi ji i obyčejná jídla připomenou,“ říká redaktorka Katka Švejdová. Zkuste to taky!

Suroviny

olivový olej 2 PL
sůl mořská
nadrobno
česnek 2 stroužky
nadrobno
chilli sušené 1 špetka
drcené
kapary 1 PL
bazalka 1 svazek
othané lístky

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna osolte a v nízkém litinovém kastrolu nebo pekáčku vhodném na sporák i do trouby je na oleji opečte po obou stranách dozlatova.

2

Vyjměte a dejte stranou. Do uvolněného hrnce přidejte cibuli, česnek, chilli a opékejte asi 4 minuty dosklovita. Zalijte rajčaty, přidejte bobkový list, osolte a přiveďte k varu.

3

Ztlumte a vařte 15 minut do zhoustnutí. Vmíchejte kapary a navrch položte opečené kuře. Dejte do trouby a pečte 50 minut, až bude maso měkké a omáčka zhoustne.

4

Do omáčky vmíchejte mascarpone a bazalku a podávejte. Nejlepší je s těstovinami nebo gnocchi, ale chutná i s dušenou rýží.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Apetit magazín

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč