„Itálii miluju, a tak jsem ráda, když mi ji i obyčejná jídla připomenou,“ říká redaktorka Katka Švejdová. Zkuste to taky!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí stehna osolte a v nízkém litinovém kastrolu nebo pekáčku vhodném na sporák i do trouby je na oleji opečte po obou stranách dozlatova.
Vyjměte a dejte stranou. Do uvolněného hrnce přidejte cibuli, česnek, chilli a opékejte asi 4 minuty dosklovita. Zalijte rajčaty, přidejte bobkový list, osolte a přiveďte k varu.
Ztlumte a vařte 15 minut do zhoustnutí. Vmíchejte kapary a navrch položte opečené kuře. Dejte do trouby a pečte 50 minut, až bude maso měkké a omáčka zhoustne.
Do omáčky vmíchejte mascarpone a bazalku a podávejte. Nejlepší je s těstovinami nebo gnocchi, ale chutná i s dušenou rýží.