0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí stehna plněná parmazánem a bazalkou

Kuřecí stehna plněná parmazánem a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí stehna plněná parmazánem a bazalkou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1463 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 2 g
Tuky 123 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky sýru a bazalce bude jinak nevýrazné kuřecí maso velmi šťavnaté a provoněné.

Suroviny

bazalka 50 g
čerstvá
parmazán 40 g
strouhaný
česnek 1 stroužek
malý
olivový olej panenský 3 PL
kuřecí stehna 4 ks
i s kůží
sůl mořská
pepř
čerstvý mletý
rostlinný olej
na potírání
paprika
grilovaná
rukola
salát

1 Rozmixujte bazalku, parmazán, česnek, olivový olej a špetku soli na pastu.

2 Uvolněte kůži na stehnech od masa, aniž byste ji porušili. Do vzniklé dutiny rozdělte bazalkovou pastu. Osolte a opepřete.

3 Potřete gril olejem a grilujte stehna přiklopená 20 minut po jedné straně, pak obraťte a dalších 20 minut po druhé straně. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s paprikami a salátem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit