Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí stehna plněná parmazánem a bazalkou
Kuřecí stehna plněná parmazánem a bazalkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí stehna plněná parmazánem a bazalkou

3.6/5 Počet hodnocení: 27
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1463 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 2 g
Tuky 123 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky sýru a bazalce bude jinak nevýrazné kuřecí maso velmi šťavnaté a provoněné.

Související recepty

Suroviny

bazalka 50 g
čerstvá
strouhaný
česnek 1 stroužek
malý
olivový olej panenský 3 PL
i s kůží
sůl mořská
pepř
čerstvý mletý
rostlinný olej
na potírání
grilovaná
salát

Postup

1

Rozmixujte bazalku, parmazán, česnek, olivový olej a špetku soli na pastu.

2

Uvolněte kůži na stehnech od masa, aniž byste ji porušili. Do vzniklé dutiny rozdělte bazalkovou pastu. Osolte a opepřete.

3

Potřete gril olejem a grilujte stehna přiklopená 20 minut po jedné straně, pak obraťte a dalších 20 minut po druhé straně. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s paprikami a salátem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...