Díky sýru a bazalce bude jinak nevýrazné kuřecí maso velmi šťavnaté a provoněné.
Suroviny
bazalka
50
g
čerstvá
parmazán
40
g
strouhaný
česnek
1
stroužek
malý
olivový olej panenský
3
PL
kuřecí stehna
4
ks
i s kůží
sůl mořská
pepř
čerstvý mletý
rostlinný olej
na potírání
paprika
grilovaná
salát
1 Rozmixujte bazalku, parmazán, česnek, olivový olej a špetku soli na pastu.
2 Uvolněte kůži na stehnech od masa, aniž byste ji porušili. Do vzniklé dutiny rozdělte bazalkovou pastu. Osolte a opepřete.
3 Potřete gril olejem a grilujte stehna přiklopená 20 minut po jedné straně, pak obraťte a dalších 20 minut po druhé straně. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s paprikami a salátem.