Kuřecí stehna plněná parmazánem a bazalkou

Kuřecí stehna plněná parmazánem a bazalkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1495 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 2 g
Tuky 123 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky sýru a bazalce bude jinak nevýrazné kuřecí maso velmi šťavnaté a provoněné.

Suroviny

bazalka 50 g
čerstvá
parmazán 40 g
strouhaný
česnek 1 stroužek
malý
olivový olej 3 PL
panenský
kuřecí stehna 4 ks
i s kůží
sůl mořská
pepř
čerstvý mletý
rostlinný olej
na potírání
paprika
grilovaná a rukolový salát

1 Rozmixujte bazalku, parmazán, česnek, olivový olej a špetku soli na pastu.

2 Uvolněte kůži na stehnech od masa, aniž byste ji porušili. Do vzniklé dutiny rozdělte bazalkovou pastu. Osolte a opepřete.

3 Potřete gril olejem a grilujte stehna přiklopená 20 minut po jedné straně, pak obraťte a dalších 20 minut po druhé straně. Před podáváním nechte 5 minut odpočinout. Podávejte s paprikami a salátem.

 

Apetit magazín

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit