Kuřecí stehýnka v javorovém sirupu

Kuřecí stehýnka v javorovém sirupu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 149 g
Cukr 118 g
Tuky 144 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na nic nečekejte a prostě se do nich pusťte!

Suroviny

česnek 2 stroužky
prolisované
sójová omáčka 60 ml
40 ml
omáčka terijaki
javorový sirup 170 g
sůl mořská
pepř
černý, čerstvě mletý
kuřecí stehna 8 ks
(paličky)

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší keramické misce promíchejte všechny suroviny kromě masa. Do vzniklé omáčky dejte kuřecí stehýnka a dobře je v ní obalte. Pak maso položte na plech, přikryjte pečicím papírem a pečte 40 minut. Čas od času stehýnka obraťte a sledujte, jak kůže karamelizuje.

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit