Kuřecí stehýnka v javorovém sirupu

Kuřecí stehýnka v javorovém sirupu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 149 g
Cukr 118 g
Tuky 144 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na nic nečekejte a prostě se do nich pusťte!

Suroviny

česnek 2 stroužky
prolisované
sójová omáčka 60 ml
40 ml
omáčka terijaki
javorový sirup 170 g
sůl mořská
pepř
černý, čerstvě mletý
kuřecí stehna 8 ks
(paličky)

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší keramické misce promíchejte všechny suroviny kromě masa. Do vzniklé omáčky dejte kuřecí stehýnka a dobře je v ní obalte. Pak maso položte na plech, přikryjte pečicím papírem a pečte 40 minut. Čas od času stehýnka obraťte a sledujte, jak kůže karamelizuje.

Komentáře

Anonym

Tento recept jsme si tak oblíbili, že kdykoliv mají přijít hosté, tak nesmí na stole chybět. Omáčky děláme trochu víc, je totiž výborná. Jako příloha se hodí rýže nebo jen bageta. Vřele doporučuji vyzkoušet!!!!

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit