Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí stehýnka v javorovém sirupu
Kuřecí stehýnka v javorovém sirupu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí stehýnka v javorovém sirupu

3/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 4-8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2402 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 135 g
Tuky 144 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na nic nečekejte a prostě se do nich pusťte!

Suroviny

česnek 2 stroužky
prolisované
sójová omáčka 60 ml
terijaki omáčka 40 ml
sůl mořská
pepř
černý, čerstvě mletý
(paličky)

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Ve větší keramické misce promíchejte všechny suroviny kromě masa. Do vzniklé omáčky dejte kuřecí stehýnka a dobře je v ní obalte. Pak maso položte na plech, přikryjte pečicím papírem a pečte 40 minut. Čas od času stehýnka obraťte a sledujte, jak kůže karamelizuje.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Komentáře

20.02.2010 09:54
Tento recept jsme si tak oblíbili, že kdykoliv mají přijít hosté, tak nesmí na stole chybět. Omáčky děláme trochu víc, je totiž výborná. Jako příloha se hodí rýže nebo jen bageta. Vřele doporučuji vyzkoušet!!!!

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...