Suroviny
česnek
2
stroužky
sůl
1
ČL
pepř
čerstvě mletý
koriandr čerstvý
sušená pomerančová kůra
ze 2 pomerančů, pečlivě omytých
pomerančová šťáva
z 0,5 pomeranče
kuřecí stehna spodní
12
ks
slanina
12
plátků
bobkový list
12
ks
olivový olej
na potírání
Postup
1
DEN PŘEDEM: Připravte marinádu
Česnek rozetřete se solí a kořením a smíchejte s pomerančovou šťávou a kůrou. Marinádou potřete maso.
2
Opásejte maso
Paličky masa poté obtočte plátkem slaniny, za něj zasuňte bobkový list a vše spíchněte párátkem namočeným ve vodě. Nechte přes noc odležet v chladu a další den grilujte.
Podávejte s čerstvou zeleninou a plátky ciabatty s česnekovým máslem.
Paličky masa poté obtočte plátkem slaniny, za něj zasuňte bobkový list a vše spíchněte párátkem namočeným ve vodě. Nechte přes noc odležet v chladu a další den grilujte.
Podávejte s čerstvou zeleninou a plátky ciabatty s česnekovým máslem.