0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Polévka s drůbežím masem

Polévka s drůbežím masem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 325 g
Tuky 29 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

S pečivem máte vydatný, a přitom lehký oběd nebo večeři...

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
velká, na klínky
paprika červená 1 ks
na úzké proužky
koriandr čerstvý 2 ČL
mletý
chilli sušené 0.5 ČL
rýže 3 PL
lze použít zbytek už uvařené rýže
vývar kuřecí 1.5 l
kuře 250 g
lze použít zbytky kuřete nebo krůtího masa
luštěniny 300 g
konzervované bílé fazole nebo cizrna
sůl
pepř
petrželka hrst
lze nahradit koriandrem

Postup

1

Osmažte cibuli
Ve velkém hrnci rozehřejte olej a za občasného promíchání na něm pět minut smažte klínky cibule.

2

Uvařte polévku
K cibuli v hrnci přidejte proužky papriky, koriandr, chilli papričky a rýži (pokud vám zbyla už uvařená, přidejte ji až do hotové polévky) a asi minutu promíchávejte.

3

Zalijte horkým vývarem, vsypte drůbeží maso a luštěniny, osolte a případně opepřete.

4

Zvyšte plamen a přiveďte polévku k varu. Pak nechte 8–10 minut probublávat mírnějším varem, až zelenina a rýže krásně změknou.

5

Posypte petrželkou či nasekaným koriandrem, podle chuti dosolte a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit