Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1891 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 226 g
Tuky 34 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Poctivá nudlovka, kterou nikdo neodmítne. A ještě si dvakrát přidá!

Suroviny

nakrájená na kousky
mrkev 2 ks
oškrábané a nakrájené
rostlinný olej 2 PL
koření pěti vůní 1 ČL
fenykl, anýz, skořice, pepř, hřebíček
vývar kuřecí 1 l
horký, případně rozpusťte dvě kostky
mražená kukuřice 180 g
nebo sterilovaná
mražený hrášek 180 g
nudle rýžové 120 g
širší
jarní cibulka 1 svazek
nebo menší pórek
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
sójová omáčka
na dochucení

Postup

1

V kastrolu rozpalte olej, vsypte kuře i mrkev, poprašte kořenicí směsí, lehce osolte a opepřete. Pečte asi pět minut, občas promíchejte.

2

Přilijte vývar a polévku uveďte do varu. Stáhněte plamen, kastrol přiklopte a nechte asi deset minut vařit. Pak vsypte kukuřici a hrášek, zakápněte sójovkou, promíchejte a pár minut provařte.

3

Nudle přelomte napůl a připravte podle návodu tak, aby byly vláčné. Cibulku či pórek nakrájejte našikmo. Spolu s nudlemi přidejte do polévky, promíchejte, případně dokořeňte a osolte. Podávejte ještě s pepřem a sójovkou k dochucení.

Dejte to k ledu
Základ polévky bez nudlí a cibulky zmraz­te v plastové nádobě s víč­kem – vydrží až měsíc. Až přijde ten správný čas, zvolna ji roz­mrazte na mírném plameni a dokončete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

04.09.2007 15:40
Recept se nachází v č.1/06, str.13