Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi
Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do 25 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 964 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 110 g
Tuky 60 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší kuřecí polévka je ta od babičky. Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní chuť! Vyhrát si můžete také s krájením na různé tvary a kuřecí vývar s nudlemi přetvořit na téměř výtvarné dílo.

Související recepty

Suroviny

kořenová zelenina 300 g
mrkev, celer, petržel/pastiňák
nebo olivový olej na osmažení zeleniny
vývar kuřecí 1,2 l
kuře 300 g
vařené
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
polévkové těstoviny 1 hrst
nudle
petrželka 1 hrst
zelená, sekaná

Postup

1

Zeleninu oškrabejte, nakrájejte na plátky a pak na nudličky, případně ji nahrubo nastrouhejte. V polévkovém hrnci rozehřejte máslo nebo olej a krátce osmahněte nudličky zeleniny, aby získaly nazlátlou barvu.

2

Zalijte vývarem a při středním varu asi čtvrt hodiny vařte, až bude zelenina křehká, ale ne rozvařená.

3

Ke konci přidejte i pokrájené nebo na vlákna rozdělené maso. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

4

V jiném kastrůlku krátce povařte nudle; stačí tak tři až pět minut – podle toho, jak jsou tvarované.

5

Nudle rozdělte na talíře nebo do misek, zalijte horkou polévkou a ozdobte petrželkou.

O slepičí krok
Kvalitu polévky i její chuť ještě pozvednete, pokud místo kuřete použijete na vývar mladou slepici. Slípka má totiž nejen o poznání pevnější, ale i chutnější maso. Připravujte způsobem uvedeným v receptu, ale počítejte až se dvěma hodinami varu, aby bylo maso opravdu měkké. Odměnou vám bude slepičí vývar jako víno!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

24.04.2008 12:00
Mam pripravovat kuřecí polevku z drubeziho vyvaru jo? To je neuveritelny blabol
30.04.2008 09:40
Katko, pokud vim, tak kure je drubez a da se z nej udelat vyvar...
30.04.2008 15:02
Katko, tebe bych za kuchařku nechtěl! Umíš nějaké jiné věci?

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...