0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

4.3 / 5. Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 964 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 110 g
Tuky 60 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní chuť! Vyhrát si můžete také s krájením na různé tvary.

Suroviny

kořenová zelenina 300 g
mrkev, celer, petržel/pastiňák
máslo
nebo olivový olej na osmažení zeleniny
vývar kuřecí 1.2 l
kuře 300 g
vařené
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
polévkové těstoviny 1 hrst
nudle
petrželka 1 hrst
zelená, sekaná

Postup

1

Zeleninu oškrabejte, nakrájejte na plátky a pak na nudličky, případně ji nahrubo nastrouhejte. V polévkovém hrnci rozehřejte máslo nebo olej a krátce osmahněte nudličky zeleniny, aby získaly nazlátlou barvu.

2

Zalijte vývarem a při středním varu asi čtvrt hodiny vařte, až bude zelenina křehká, ale ne rozvařená. Ke konci přidejte

3

i pokrájené nebo na vlákna rozdělené maso. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

4

V jiném kastrůlku krátce povařte nudle; stačí tak tři až pět minut – podle toho, jak jsou tvarované.

5

Nudle rozdělte na talíře nebo do misek, zalijte horkou polévkou a ozdobte petrželkou.

O slepičí krok
Kvalitu polévky i její chuť ještě pozvednete, pokud místo kuřete použijete na vývar mladou slepici. Slípka má totiž nejen o poznání pevnější, ale i chutnější maso. Připravujte způsobem uvedeným v receptu, ale počítejte až se dvěma hodinami varu, aby bylo maso opravdu měkké. Odměnou vám bude vývar jako víno!

Související články

Škola vaření: kuřecí polévky
  • Tipy a triky

Škola vaření: kuřecí polévky

Objevili jsme pro vás univerzální recept na kuřecí vývar jako báječný základ pro čtyři polévky, které pohladí duši i tělo. ...
Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

Anonym

Mam pripravovat kuřecí polevku z drubeziho vyvaru jo? To je neuveritelny blabol

Anonym

Katko, tebe bych za kuchařku nechtěl! Umíš nějaké jiné věci?

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit