0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebové placky se špenátem a rajčaty

Chlebové placky se špenátem a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Chlebové placky se špenátem a rajčaty

4.5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2782 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 508 g
Tuky 28 g
Vláknina 84 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo obsahuje spoustu vlákniny a můžete ho počítat jako hned dvě dávky zeleniny (denně se jich doporučuje pět)

Suroviny

olivový olej 2 ČL
cibule 2 ks
nakrájená
paprika červená 2 ks
nakrájená na jemno, lze nahrdit žlutou paprikou
konzervovaná rajčata 400 g
fazole 200 g
sterilované bez nálevu a propláchnuté
paprika mletá sladká 1 ČL
lze nahradit pálivou paprikou
baby špenát 6 hrstí
sůl
chleba 8 ks
chlebová placky malé
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte olej, vsypte na něj cibuli a papriky a restujte do měkka.

2

Přidejte fazole a rajčata, okořeňte paprikou, osolte. Až směs začne bublat, snižte plamen a deset minut prohřívejte.

3

Vsypte špenátové lístky a znovu pár minut prohřívejte, až zavadnou. Pánev sejměte z ohně a případně dochuťte solí a pepřem.

4

Placky rozkrojte, naplňte a podávejte.

Obměna:
Variabilní obilná příloha: směs můžete podávat také s běžným nebo ještě lépe zdravějším tmavým celozrnným chlebem.

Tip Apetitu:

  • Kari pasta. Dodá pikantnost a zrychlí přípravu. Pokud sáhnete po nízkotučném výrobku, např. Thai-choice, ušetříte i kalorie.
  • Chlebové placky. V naší dietě hrají placky různé provenience prim. Často mají nižší energetickou hodnotu než chléb, nejsou okoukané a umožní nesčetné variace. Tip: chléb libanonský celozrnný.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Anonym

Pritel sice tvrdi, ze to az tak uzasny nebylo, ale na to, ze je to sama zelenina, je jidlo dobry moc :-) predevsim spenat je tam necekany a vyborny. Doporucuji pridat jeste cesnek, pokud ho mate radi.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit