Rychlá středozemní specialita. Použijte jakoukoli chlebovou placku, kterou máte po ruce: pitu, tortillu, lavaš... Náplň můžete po libosti obměňovat, záleží jen na vaší chuti a zásobách.
Postup
Na dvou lžících oleje osmahněte lilek a papriky, posolte a krátce poduste.
Vsypte vypeckované olivy, zakápněte šťávou ze dvou skrojků citronu, všechno vyjměte z pánve a uchovejte v teple.
Pánev vytřete kuchyňským papírem a vlijte na ni zbývající lžíci oleje.
Plátky sýra (jadel rozkrojte podélně napůl) posypte sušenou dobromyslí a prudce osmažte.
Placky nasucho osmahněte. Rozdělte na ně petrželku, zeleninovou směs a sýr. Minutu zapečte v troubě (klidně v mikrovlnné). Ozdobte zbylými skrojky citronu.
Tip Apetitu:
Sýr jadel má v receptu speciální účel. Jako jediný z našich sýrů se totiž zahřátím neroztéká, ale pouze změkne a povolí. Jeho výhodou tedy je, že drží tvar a nepotřebuje zpevnění trojobalem. Ideální by byl řecký sýr haloumi, ale ten se k nám zatím nedováží.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů)