Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1356 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 140 g
Tuky 57 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá středozemní specialita. Použijte jakoukoli chlebovou placku, kterou máte po ruce: pitu, tortillu, lavaš... Náplň můžete po libosti obměňovat, záleží jen na vaší chuti a zásobách.

Suroviny

sýr jadel 0.5 ks
dobromysl 0.5 ČL
olivový olej 3 PL
arabský chléb 2 ks
paprika červená 2 ks
na proužky
lilek 1 ks
na plátky
olivy černé 2 PL
citron 4
skrojky
petrželka
sůl 1 ČL

1 Na dvou lžících oleje osmahněte lilek a papriky, posolte a krátce poduste. Vsypte vypeckované olivy, zakápněte šťávou ze dvou skrojků citronu, všechno vyjměte z pánve a uchovejte v teple. Pánev vytřete kuchyňským papírem a vlijte na ni zbývající lžíci oleje.

2 Plátky sýra (jadel rozkrojte podélně napůl) posypte sušenou dobromyslí a prudce osmažte.

3 Placky nasucho osmahněte. Rozdělte na ně petrželku, zeleninovou směs a sýr. Minutu zapečte v troubě (klidně v mikrovlnné). Ozdobte zbylými skrojky citronu.

Tip Apetitu:
Sýr jadel má v receptu speciální účel. Jako jediný z našich sýrů se totiž zahřátím neroztéká, ale pouze změkne a povolí. Jeho výhodou tedy je, že drží tvar a nepotřebuje zpevnění trojobalem. Ideální by byl řecký sýr haloumi, ale ten se k nám zatím nedováží.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit