Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1367 kcal
Bílkoviny 30 g
Sacharidy 141 g
Tuky 57 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá středozemní specialita. Použijte jakoukoli chlebovou placku, kterou máte po ruce: pitu, tortillu, lavaš... Náplň můžete po libosti obměňovat, záleží jen na vaší chuti a zásobách.

Suroviny

oregano ½ ČL
olivový olej 3 PL
na proužky
lilek 1 ks
na plátky
skrojky
petrželka
sůl 1 ČL

Postup

1

Na dvou lžících oleje osmahněte lilek a papriky, posolte a krátce poduste.

2

Vsypte vypeckované olivy, zakápněte šťávou ze dvou skrojků citronu, všechno vyjměte z pánve a uchovejte v teple.

3

Pánev vytřete kuchyňským papírem a vlijte na ni zbývající lžíci oleje.

4

Plátky sýra (jadel rozkrojte podélně napůl) posypte sušenou dobromyslí a prudce osmažte.

5

Placky nasucho osmahněte. Rozdělte na ně petrželku, zeleninovou směs a sýr. Minutu zapečte v troubě (klidně v mikrovlnné). Ozdobte zbylými skrojky citronu.

Tip Apetitu:
Sýr jadel má v receptu speciální účel. Jako jediný z našich sýrů se totiž zahřátím neroztéká, ale pouze změkne a povolí. Jeho výhodou tedy je, že drží tvar a nepotřebuje zpevnění trojobalem. Ideální by byl řecký sýr haloumi, ale ten se k nám zatím nedováží.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...