0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11831 kcal
Bílkoviny 293 g
Sacharidy 527 g
Tuky 962 g
Vláknina 135 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace gorgonzoly, hrušek a ořechů skvěle funguje kdekoli – od salátů přes sendviče až po chléb, který je skvělý horký stejně jako studený.

Suroviny

přepůlené, zbavené jádřinců a nakrájené na tenké klínky
vlašské ořechy 15 ks
nasekaných nahrubo
dolce (bez kůrky a nakrájené na kostičky)
fíkový džem
nebo čatní k podávání
Na chlebové těsto
mouka pšeničná hladká 300 g
a trocha na podsypání
krupicový cukr 1 ČL
sůl 1 ČL
vločková
droždí 7 g
instantní
olivový olej
podle potřeby
voda 175 ml
vlažná

Na chlebové těsto promíchejte v míse mouku, cukr, sůl a droždí. Přidejte jogurt, lžíci olivového oleje, vlažnou vodu a nejlépe v robotu s hnětacím hákem vypracujte pevné hladké těsto. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

2 Troubu předehřejte na 220°C. Těsto dejte na pomoučněný vál, vyválejte z něj obdélník o hranách zhruba 25 x 35 cm a přeneste jej na olejem vymazaný plech. Shora štědře potřete olejem, poklaďte klínky hrušek a kousky ořechů a lehce je zatlačte do těsta. Posypte gorgonzolou a pečte 15–20 minut dozlatova. Podávejte zakápnuté olivovým olejem, s fíkovým džemem nebo čatní.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč