Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Chlebová placka s ořechy, hruškami a gorgonzolou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11831 kcal
Bílkoviny 293 g
Sacharidy 527 g
Tuky 962 g
Vláknina 135 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace gorgonzoly, hrušek a ořechů skvěle funguje kdekoli – od salátů přes sendviče až po chléb, který je skvělý horký stejně jako studený.

Související recepty

Suroviny

přepůlené, zbavené jádřinců a nakrájené na tenké klínky
nasekaných nahrubo
dolce (bez kůrky a nakrájené na kostičky)
fíkový džem
nebo čatní k podávání
Na chlebové těsto
a trocha na podsypání
sůl 1 ČL
vločková
instantní
olivový olej
podle potřeby
voda 175 ml
vlažná

Postup

1

Na chlebové těsto promíchejte v míse mouku, cukr, sůl a droždí. Přidejte jogurt, lžíci olivového oleje, vlažnou vodu a nejlépe v robotu s hnětacím hákem vypracujte pevné hladké těsto. Mísu zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout, aby těsto zdvojnásobilo objem.

2

Troubu předehřejte na 220°C. Těsto dejte na pomoučněný vál, vyválejte z něj obdélník o hranách zhruba 25 x 35 cm a přeneste jej na olejem vymazaný plech. Shora štědře potřete olejem, poklaďte klínky hrušek a kousky ořechů a lehce je zatlačte do těsta. Posypte gorgonzolou a pečte 15–20 minut dozlatova. Podávejte zakápnuté olivovým olejem, s fíkovým džemem nebo čatní.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...