Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Ryba ve slanině

Ryba ve slanině

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3775 kcal
Bílkoviny 505 g
Sacharidy 15 g
Tuky 181 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kousky ryby bez kůže drží díky plátkům slaniny krásně pohromadě a chuťově spolu skvěle ladí

Suroviny

bílá ryba 2 plátky
2x200g, například treska
tymián 2 snítky
čerstvé
slanina 12 plátků
lze nahradit uzeným bůčkem
rajčata 2 ks
velká, rozpůlená
3 PL
olejovo-octová zálivka 2 lžíce oleje, 2 lžičky octa, sůl, cukr, pepř
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
hrst
zelené lístky roketa, řeřicha, natrhané salátové lístky
1. Jeden filet položte na prkénko, posypte solí, pepřem a tymiánem. Přikryjte druhým plátkem ryby tak, aby vznikl zhruba stejně vysoký balíček.

2.
Plátky slaniny rozložte vedle sebe a pevně jimi obalte rybu. Gril nechte 3–5 minut rozehřát. Pekáček vyložte pečicím papírem a položte na něj rybu tak, aby konce slaniny ležely vespod.

3. Grilujte 7–10 minut, dokud nebude slanina křupavá. Pak balíček opatrně otočte, do pekáče přidejte rozpůlená rajčata a grilujte dalších 7–10 minut. Hotovou rybu vyjměte (dostatečně propečená je ve chvíli, kdy je balíček na dotek pevný) a nechte pět minut odpočívat. Slijte vypečenou šťávu a všlehejte ji do zálivky.

4. Rybu nakrájete napříč na plátky. Na talíře rozdělte zelené lístky zakapané zálivkou, rybu a rajčata. Podávejte s malými vařenými brambůrky.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.10/05, str.31

Obchod Apetit