Zdravé a lahodné
Suroviny
limeta
1
ks
na čtvrtky
slunečnicový olej
3
PL
cibule
1
ks
nasekaná
kari koření
1
ČL
rajčatová passata - pyré
1
PL
čočka
400
g
konzervovaná, scezená a propláchnutá
2
PL
čatní nejlépe mangové a trocha k podávání
bělomasá ryba
4
ks
mořská, filety, každý o váze asi 140 g
sůl
pepř
koriandr čerstvý
nasekaný, k podávání, lze vynechat
Postup
1
Jemně nasekejte jednu čtvrtku limety i s kůrou. Ve středně velkém kastrolu rozehřejte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibulku. Smažte asi pět minut, až změkne a začne zlátnout. Přidejte kari i rajčatové pyré a smažte ještě minutu. Přilijte dvě deci vody a čatní, vsypte čočku a nasekanou limetu. Poduste do zhoustnutí; trvá to asi pět minut.
2
Na pánvi rozehřejte zbylý olej, rybu osolte a opepřete. Filety opečte dozlatova – chce to tak pět minut z každé strany. Ryby i čočku zakápněte trochou limetové šťávy. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, chcete-li, a doplněné chlebovými plackami.
Voňavá změna
Aby se chuť ryby jemně zvýraznila, před pečením ji lehce potřete prolisovaným česnekem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Indické hody: 36 nejlepších indických receptů na jednom místě(36 receptů )
- 30denní jídelníček na posílení imunity(30 receptů )
Komentáře
Úžasný recept ke kterému se ráda vracím.