Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba s kořeněnou čočkou po indicku

Ryba s kořeněnou čočkou po indicku

4.6/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1872 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 251 g
Tuky 50 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zdravé a lahodné

Suroviny

na čtvrtky
slunečnicový olej 3 PL
nasekaná
kari koření 1 ČL
rajčatová passata - pyré 1 PL
čočka 400 g
konzervovaná, scezená a propláchnutá
2 PL
čatní nejlépe mangové a trocha k podávání
bělomasá ryba 4 ks
mořská, filety, každý o váze asi 140 g
sůl
pepř
koriandr čerstvý
nasekaný, k podávání, lze vynechat

Postup

1

Jemně nasekejte jednu čtvrtku limety i s kůrou. Ve středně velkém kastrolu rozehřejte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibulku. Smažte asi pět minut, až změkne a začne zlátnout. Přidejte kari i rajčatové pyré a smažte ještě minutu. Přilijte dvě deci vody a čatní, vsypte čočku a nasekanou limetu. Poduste do zhoustnutí; trvá to asi pět minut.

2

Na pánvi rozehřejte zbylý olej, rybu osolte a opepřete. Filety opečte dozlatova – chce to tak pět minut z každé strany. Ryby i čočku zakápněte trochou limetové šťávy. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, chcete-li, a doplněné chlebovými plackami.

Voňavá změna
Aby se chuť ryby jemně zvýraznila, před pečením ji lehce potřete prolisovaným česnekem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

29.09.2014 17:14

Úžasný recept ke kterému se ráda vracím.

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...