Ryba s kořeněnou čočkou po indicku

Ryba s kořeněnou čočkou po indicku

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1873 kcal
Bílkoviny 98 g
Cukr 251 g
Tuky 50 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Zdravé a lahodné

Suroviny

limeta 1 ks
na čtvrtky
slunečnicový olej 3 PL
cibule 1 ks
nasekaná
kari koření 1 ČL
rajčatové pyré 1 PL
čočka 400 g
konzervovaná, scezená a propláchnutá
2 PL
čatní nejlépe mangové a trocha k podávání
4 ks
fitet z bělomasé mořské ryby každá o váze asi 140 g
sůl
pepř
koriandr
nasekaný, k podávání, lze vynechat
1.  Jemně nasekejte jednu čtvrtku limety i s kůrou. Ve středně velkém kastrolu rozehřejte dvě lžíce oleje a osmahněte na něm cibulku. Smažte asi pět minut, až změkne a začne zlátnout. Přidejte kari i rajčatové pyré a smažte ještě minutu. Přilijte dvě deci vody a čatní, vsypte čočku a nasekanou limetu. Poduste do zhoustnutí; trvá to asi pět minut.

2.  Na pánvi rozehřejte zbylý olej, rybu osolte a opepřete. Filety opečte dozlatova – chce to tak pět minut z každé strany. Ryby i čočku zakápněte trochou limetové šťávy. Podávejte posypané čerstvým koriandrem, chcete-li, a doplněné chlebovými plackami.

Voňavá změna
Aby se chuť ryby jemně zvýraznila, před pečením ji lehce potřete prolisovaným česnekem.

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit