Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Špagety s roketou a kozím sýrem

Špagety s roketou a kozím sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2683 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 213 g
Tuky 146 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pro vydatný spánek

Suroviny

olivový olej 5 PL
extra panenský
česnek 4 stroužky
rozmačkaný
těstoviny 400 g
suché, nejlépe špagety
rukola 160 g
bazalka hrst
muškátový oříšek 0.5 PL
čerstvě nastrouhaný
kozí sýr 200 g
rozdrobený na drobné kousky
sýr pecorino 50 g
lze nahradit parmazánem, nastrouhaný
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. V silnostěnné pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje. Jakmile je dostatečně horký,  vhodně na něj sýr a dvě až tři minuty ho smažte - měl by zezlátnout. Pak pánev stáhněte z ohně.

2.  Do hrnce nalijte větší množství vody, osolte ji a uveďte do varu. Do vroucí vody vložte špagety a uvařte je podle návodu na obalu.  Ideální jsou al dente, na skus -  takto uvařené špagety chutnější a navíc méně kalorické než rozvařené těstoviny. Mezitím nadrobno nakrájejte roketu a v míse ji promíchejte s česnekem, bazalkou, muškátovým oříškem i kozím sýrem. Zakápněte troškou oleje, ochuťte černým pepřem a trochou soli.

3. Sceďte špagety a důkladně je promíchejte s ostatními surovinami a se šesti lžícemi vody. Salát pak už jen posypte strouhaným parmazánem nebo pecorinem a zakápněte lžičkou oleje.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.11/05, str.92

Obchod Apetit