Špagety puttanesca jsou recept na italskou klasiku s peprným původem. Máte-li možnost, zkuste omáčku připravit z čerstvých rajčat. Spařte je, oloupejte, pokrájejte, osolte, opepřete a deset minut povařte na troše oleje (občas promíchejte). Vlijte je na pánev místo konzervovaných.
Suroviny
špagety (těstoviny)
400
g
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
pokrájená
česnek
1
stroužek
rozdrcený, nebo víc (podle chuti)
kapary
2
PL
propláchnuté
paprika mletá pálivá
1
špetka
papriky pečené, v oleji
100
g
olivy černé
16
ks
bez pecek
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný, lze vynechat
Postup
1
Špagety vařte podle návodu. Zatím zahřejte olej v hlubší pánvi či v kastrolu a na středním ohni smažte cibuli doměkka; asi 5 minut. Na další minutu přidejte česnek.
2
Do pánve přisypte kapary, rajčata, pálivou papriku, pečené papriky a olivy. Ochutnejte a dolaďte. Nechte pár minut mírně povařit, pak těstoviny sceďte a smíchejte s omáčkou. Můžete posypat sýrem.