Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Puttanesca
ZDROJ: Danijela Prijovic/Unsplash
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3520 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 183 g
Tuky 250 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špagety puttanesca jsou recept na italskou klasiku s peprným původem. Máte-li možnost, zkuste omáčku připravit z čerstvých rajčat. Spařte je, oloupejte, pokrájejte, osolte, opepřete a deset minut povařte na troše oleje (občas promíchejte). Vlijte je na pánev místo konzervovaných.

Suroviny

olivový olej 1 PL
pokrájená
česnek 1 stroužek
rozdrcený, nebo víc (podle chuti)
kapary 2 PL
propláchnuté
paprika mletá pálivá 1 špetka
papriky pečené, v oleji 100 g
bez pecek
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný, lze vynechat

Postup

1

Špagety vařte podle návodu. Zatím zahřejte olej v hlubší pánvi či v kastrolu a na středním ohni smažte cibuli doměkka; asi 5 minut. Na další minutu přidejte česnek.

2

Do pánve přisypte kapary, rajčata, pálivou papriku, pečené papriky a olivy. Ochutnejte a dolaďte. Nechte pár minut mírně povařit, pak těstoviny sceďte a smíchejte s omáčkou. Můžete posypat sýrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín