Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Puttanesca
ZDROJ: Danijela Prijovic/Unsplash
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3520 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 183 g
Tuky 250 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špagety puttanesca jsou recept na italskou klasiku s peprným původem. Máte-li možnost, zkuste omáčku připravit z čerstvých rajčat. Spařte je, oloupejte, pokrájejte, osolte, opepřete a deset minut povařte na troše oleje (občas promíchejte). Vlijte je na pánev místo konzervovaných.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
pokrájená
česnek 1 stroužek
rozdrcený, nebo víc (podle chuti)
kapary 2 PL
propláchnuté
paprika mletá pálivá 1 špetka
papriky pečené, v oleji 100 g
bez pecek
sůl
pepř
čerstvě mletý
strouhaný, lze vynechat

Postup

1

Špagety vařte podle návodu. Zatím zahřejte olej v hlubší pánvi či v kastrolu a na středním ohni smažte cibuli doměkka; asi 5 minut. Na další minutu přidejte česnek.

2

Do pánve přisypte kapary, rajčata, pálivou papriku, pečené papriky a olivy. Ochutnejte a dolaďte. Nechte pár minut mírně povařit, pak těstoviny sceďte a smíchejte s omáčkou. Můžete posypat sýrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...