Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami

Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3598 kcal
Bílkoviny 286 g
Sacharidy 176 g
Tuky 184 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s krevetami s afrodiziakálními účinky a nasládlá pistáciová omáčka ohromí každou ženu.

Suroviny

špagety 200 g
nejlépe čerstvé
krevety tygří 12 ks
máslo 30 g
+ na opečení strouhanky
smetana ke šlehání 200 ml
pistácie 70 g
loupané, plus na ozdobu
vývar kuřecí 100 ml
olivový olej 2 PL
strouhanka 4 PL
čerstvá
pomeranč 1 ks
nastrouhaná kůra
krupicový cukr
na dochucení
sůl
na dochucení

1 Krevety oloupejte (nechte jim jen ocásek), očistěte je, opláchněte a nechte okapat. Pistácie rozmixujte spolu se smetanou na pastu a podle chuti osolte a prislaďte. Do osolené vroucí vody dejte těstoviny a uvařte je podle návodu.

2 Mezitím na velké pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte krevety; stačí minuta. Zalijte je vývarem, přidejte máslo a nechte vývar trochu odvařit. Přidejte pistáciovou pastu a vše promíchejte.

3 Uvařené špagety slijte a vsypte na pánev. Vše promíchejte tak, aby se těstoviny smíchaly s omáčkou. Rozdělte na talíře a dozdobte nastrouhanou kůrou z pomerance, nahrubo nasekanými pistáciemi a na másle opečenou strouhankou.

NĚCO NAVÍC
Hotový pistáciový krém koupíte i v prodejnách s italskými nebo sicilskými specialitami. Pokud na něj narazíte, skočte po něm, fantastický je třeba jen na toustu!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

5 triků, jak připravit zdravější dezerty
  • Novinky a zajímavosti

5 triků, jak připravit zdravější dezerty

Pečete rádi a hodně? Možná jste už přemýšleli o tom, jak své pekařské a cukrářské počiny připravovat trochu ‚zdravěji‘. Dobrá zpráva je, že pár triků pro ulehčení svědomí existuje, a přesto si pochutnáte... Pojďte si s námi některé fígle...
K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...

Obchod Apetit