Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s pistáciovou omáčkou a krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3598 kcal
Bílkoviny 286 g
Sacharidy 176 g
Tuky 184 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s krevetami s afrodiziakálními účinky a nasládlá pistáciová omáčka ohromí každou ženu.

Suroviny

nejlépe čerstvé
krevety tygří 12 ks
+ na opečení strouhanky
pistácie 70 g
loupané, plus na ozdobu
vývar kuřecí 100 ml
olivový olej 2 PL
strouhanka 4 PL
čerstvá
nastrouhaná kůra
na dochucení
sůl
na dochucení

Postup

1

Krevety oloupejte (nechte jim jen ocásek), očistěte je, opláchněte a nechte okapat. Pistácie rozmixujte spolu se smetanou na pastu a podle chuti osolte a prislaďte. Do osolené vroucí vody dejte těstoviny a uvařte je podle návodu.

2

Mezitím na velké pánvi rozehřejte olej a zprudka na něm opečte krevety; stačí minuta. Zalijte je vývarem, přidejte máslo a nechte vývar trochu odvařit. Přidejte pistáciovou pastu a vše promíchejte.

3

Uvařené špagety slijte a vsypte na pánev. Vše promíchejte tak, aby se těstoviny smíchaly s omáčkou. Rozdělte na talíře a dozdobte nastrouhanou kůrou z pomerance, nahrubo nasekanými pistáciemi a na másle opečenou strouhankou.

NĚCO NAVÍC
Hotový pistáciový krém koupíte i v prodejnách s italskými nebo sicilskými specialitami. Pokud na něj narazíte, skočte po něm, fantastický je třeba jen na toustu!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín