0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s lososem a rukolou

Špagety s lososem a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s lososem a rukolou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2753 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 169 g
Tuky 153 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jsou vaše děti opravdu zapřisáhlí odpůrci ryb, použijte kuřecí maso a přidejte trochu smetany.

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 6 PL
pečivo 25 g
bílé, na strouhanku
šalvěj 4 lístky
najemno
česnek 4 stroužky
najemno
citronová kůra 1 ks
a šťáva z 1 biocitronu
losos 400 g
filety (bez kůže a kostí)
rukola 80 g
omytá, osušená
rajčata cherry 150 g
zakysaná smetana 4 PL

Postup

1

Uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu. Lososa omyjte, osušte, nakrájete na kostky a osolte a opepřete. Pečivo nastrouhejte nebo rozmixujte na strouhanku a promíchejte se šalvějí.

2

V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, vsypte strouhanku, osolte a opékejte asi 3 minuty dozlatova. Stáhněte z ohně a dejte stranou. Ve větší pánvi na zbylém oleji nechte půl minuty měknout česnek, přidejte kostky lososa a opečte ho ze všech stran. Stáhněte z ohně a vmíchejte citronovou šťávu a kůru, popřípadně dochuťte solí a pepřem.

3

Slijte špagety a nechte je okapat. Dejte je do mísy nebo vraťte zpět do hrnce a zlehka promíchejte s lososovou směsí a listy rukoly. Podávejte s opečenou strouhankou, rozpůlenými rajčátky a kysanou smetanou.

Související články

Jak si poradit s lososem
  • Zajímavosti

Jak si poradit s lososem

Co: Kurz vařeníKdy: 7. 7. 2010 Kde: Atelier Culinari, Zenklova 117/62, Praha 8Za kolik: 1990 KčInfo: www.atelier-culinari.cz
 ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit