0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s lososem a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2753 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 169 g
Tuky 153 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jsou vaše děti opravdu zapřisáhlí odpůrci ryb, použijte kuřecí maso a přidejte trochu smetany.

Suroviny

špagety (těstoviny) 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 6 PL
pečivo 25 g
bílé, na strouhanku
šalvěj 4 lístky
najemno
česnek 4 stroužky
najemno
citronová kůra 1 ks
a šťáva z 1 biocitronu
losos 400 g
filety (bez kůže a kostí)
omytá, osušená
rajčata cherry 150 g

Postup

1

Uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu. Lososa omyjte, osušte, nakrájete na kostky a osolte a opepřete. Pečivo nastrouhejte nebo rozmixujte na strouhanku a promíchejte se šalvějí.

2

V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, vsypte strouhanku, osolte a opékejte asi 3 minuty dozlatova. Stáhněte z ohně a dejte stranou. Ve větší pánvi na zbylém oleji nechte půl minuty měknout česnek, přidejte kostky lososa a opečte ho ze všech stran. Stáhněte z ohně a vmíchejte citronovou šťávu a kůru, popřípadně dochuťte solí a pepřem.

3

Slijte špagety a nechte je okapat. Dejte je do mísy nebo vraťte zpět do hrnce a zlehka promíchejte s lososovou směsí a listy rukoly. Podávejte s opečenou strouhankou, rozpůlenými rajčátky a kysanou smetanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...