Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s lososem a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 31
Do 25 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2744 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 159 g
Tuky 153 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud jsou vaše děti opravdu zapřisáhlí odpůrci ryb, použijte kuřecí maso a přidejte trochu smetany. Jednoduché špagety s lososem a rukolou uspokojí váš hlad i chuť na italskou kuchyni. Rychlé recepty milujeme...

Suroviny

losos 400 g
filety (bez kůže a kostí)
sůl
pepř
čerstvě mletý
bílé, na strouhanku
šalvěj 4 lístky
najemno
olivový olej 6 PL
česnek 4 stroužky
najemno
šťáva a kůra
omytá, osušená
rajčata cherry 150 g
k podávání

Postup

1

Uvařte špagety v osolené vodě podle návodu na obalu. Lososa omyjte, osušte, nakrájete na kostky a osolte a opepřete. Pečivo nastrouhejte nebo rozmixujte na strouhanku a promíchejte se šalvějí.

2

V pánvi rozpalte 2 lžíce oleje, vsypte strouhanku, osolte a opékejte asi 3 minuty dozlatova. Stáhněte z ohně a dejte stranou. Ve větší pánvi na zbylém oleji nechte půl minuty měknout česnek, přidejte kostky lososa a opečte ho ze všech stran. Stáhněte z ohně a vmíchejte citronovou šťávu a kůru, případně dochuťte solí a pepřem.

3

Slijte špagety a nechte je okapat. Dejte je do mísy nebo vraťte zpět do hrnce a zlehka promíchejte s lososovou směsí a listy rukoly. Podávejte s opečenou strouhankou, rozpůlenými rajčátky a kysanou smetanou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...