1. V silnostěnné pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje. Jakmile je dostatečně horký, vhodně na něj sýr a dvě až tři minuty ho smažte - měl by zezlátnout. Pak pánev stáhněte z ohně.
2. Do hrnce nalijte větší množství vody, osolte ji a uveďte do varu. Do vroucí vody vložte špagety a uvařte je podle návodu na obalu. Ideální jsou al dente, na skus - takto uvařené špagety chutnější a navíc méně kalorické než rozvařené těstoviny. Mezitím nadrobno nakrájejte roketu a v míse ji promíchejte s česnekem, bazalkou, muškátovým oříškem i kozím sýrem. Zakápněte troškou oleje, ochuťte černým pepřem a trochou soli.
3. Sceďte špagety a důkladně je promíchejte s ostatními surovinami a se šesti lžícemi vody. Salát pak už jen posypte strouhaným parmazánem nebo pecorinem a zakápněte lžičkou oleje.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:15
Apetit 11/05