Až vás přestanou bavit špagety s boloňskou omáčkou, vyzkoušejte naši minimalistickou verzi. Uvaříte si tak nejrychlejší těstoviny širokodaleko s dokonalou výraznou chutí kozího sýra v doprovodu řízné rukoly.
Suroviny
Postup
V silnostěnné pánvi rozehřejte dvě lžíce olivového oleje. Jakmile je dostatečně horký, vhodně na něj rozdrobený kozí sýr a dvě až tři minuty ho smažte – měl by zezlátnout. Pak pánev stáhněte z ohně.
Do hrnce nalijte větší množství vody, osolte ji a uveďte do varu. Do vroucí vody vložte špagety a uvařte je podle návodu na obalu. Ideální jsou al dente, na skus. Mezitím nakrájejte rukolu a v míse ji promíchejte s česnekem, bazalkou, nastrouhaným muškátovým oříškem i kozím sýrem. Zakápněte troškou oleje, ochuťte černým pepřem a trochou soli.
Sceďte špagety a důkladně je promíchejte s ostatními surovinami a se šesti lžícemi vody. Salát pak už jen posypte strouhaným parmazánem nebo pecorinem a zakápněte lžičkou oleje.
Komentáře