Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s eolijským pestem
Špagety s eolijským pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s eolijským pestem

4.3/5 Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 122 g
Tuky 26 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s bylinkovou vůní
 

Suroviny

oloupaná
kapary 30 g
máta
snítka
petrželka 3 snítky
bazalka 1 svazek
česnek 1 stroužek
sušená (drcená)
sůl
olivový olej panenský
rajčata cherry 300 g
kapary 12 ks
na ozdobu
bazalka
na ozdobu

Postup

1

Rozmixujte 2 oloupaná rajčata, 30 g kaparů, snítku máty, 3 snítky hladkolisté petrželky, svazek bazalky, 30 g oloupaných mandlí, stroužek česneku, 1 drcenou sušenou chilli papričku, špetku soli a 4 lžíce panenského olivového oleje.

2

V pánvi na 2 lžících oleje krátce opečte nasekaný stroužek česneku a 300 g přepůlených třešňových rajčátek. Uvařené špagety promíchejte s pestem i rajčátky a ozdobte 12 kaparovými plody a bazalkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...