0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s eolijským pestem

Špagety s eolijským pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s eolijským pestem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 29
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1363 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 122 g
Tuky 26 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těstoviny s bylinkovou vůní
 

Suroviny

rajče 2 ks
oloupaná
kapary 30 g
máta
snítka
petrželka 3 snítky
bazalka 1 svazek
mandle loupané 30 g
česnek 1 stroužek
chilli paprička 1 g
sušená (drcená)
sůl
olivový olej panenský
rajčata cherry 300 g
špagety (těstoviny) 320 g
kapary 12 ks
na ozdobu
bazalka
na ozdobu

1 Rozmixujte 2 oloupaná rajčata, 30 g kaparů, snítku máty, 3 snítky hladkolisté petrželky, svazek bazalky, 30 g oloupaných mandlí, stroužek česneku, 1 drcenou sušenou chilli papričku, špetku soli a 4 lžíce panenského olivového oleje.

2 V pánvi na 2 lžících oleje krátce opečte nasekaný stroužek česneku a 300 g přepůlených třešňových rajčátek. Uvařené špagety promíchejte s pestem i rajčátky a ozdobte 12 kaparovými plody a bazalkou.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit