Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Minipizza

Minipizza

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2341 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 206 g
Tuky 107 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza v rekordním čase

Suroviny

arabský chléb 4 ks
pita, aranský chléb, naan
bazalkové pesto 4 PL
mozzarella 300 g
lze nahradit jiným tvrdým sýrem
šunka 150 g
lze nahradit uzenou krkovičkou
olej
na potření placek

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C..

2

Placku potřete ze spodní strany vodou a z druhé pestem. Na něj pak naklaďte plátky sýra a uzeniny.

3

Krátce zapečte v troubě, až se sýr začne trochu roztékat.

4

Placky podávejte, dokud jsou teplé, abyste si vychutnali souhru vůní a chutí.

Tip Apetitu:

  • Když potřete placky vodou, pak při pečení zvláční a budou chutnat úplně jako domácí.
  • Klidně vyzkoušejte i jiné druhy sýra, výborný je třeba plísňový; v tom případě ale vynechejte pesto a placku potřete trochou tomatové omáčky, případně dobrého kečupu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

no tak moje kamaradka je mela ve skole a nabidla mi,tak jsem si jednu vzala a ochutnala...no a od te doby me moooc chutna . Da se taky delat z listoveho testa je fakt supeer..urco vyzkousejte ;-)

Anonym

ve kterym papirovym Apetitu bylo tohle? Aleno, poradte! vsude to pisete, ale tady nic neni! vy to pekne flakate! nerikejte, ze mate na praci este neco jinyho krome vyhledavani receptu v casopisu!!

Anonym

1/2006

Apetit magazín

Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...
Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...

Obchod Apetit