Vaječný sýrový krém připomíná holandskou omáčku, která se s chřestem často podává; naše verze je ale díky sýru výraznější. Koláč můžete samozřejmě péct také na plechu nebo v klasické koláčové formě.
Suroviny
Postup
Chřest krátce (asi pět minut) předvařte v osolené vodě.
Listové těsto rozválejte na potřebnou velikost a vložte do pekáčku nebo do alobalové formy na jedno použití. Z těsta vytvarujte okraje, aby sýrová náplň nemohla vytékat.
Poklaďte výhonky chřestu. Troubu předehřejte na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).
Smíchejte vejce, smetanu a sýr (tavený napřed rozmačkejte vidličkou) a směs podle chuti osolte a opepřete. Přelijte přes chřest.
Koláč vložte do trouby a zapékejte asi dvacet minut, až sýrový krém ztuhne a okraje těsta zezlátnou. Podávejte pokud možno hned po upečení.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýrové hody: 15 receptů plných sýra(15 receptů)
Komentáře
výborné ;-)