Minipizza

Minipizza

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2341 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 206 g
Tuky 107 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pizza v rekordním čase

Suroviny

arabský chléb 4 ks
pita, aranský chléb, naan
bazalkové pesto 4 PL
mozzarella 300 g
lze nahradit jiným tvrdým sýrem
šunka 150 g
lze nahradit uzenou krkovičkou
olej
na potření placek

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C..

2

Placku potřete ze spodní strany vodou a z druhé pestem. Na něj pak naklaďte plátky sýra a uzeniny.

3

Krátce zapečte v troubě, až se sýr začne trochu roztékat.

4

Placky podávejte, dokud jsou teplé, abyste si vychutnali souhru vůní a chutí.

Tip Apetitu:

  • Když potřete placky vodou, pak při pečení zvláční a budou chutnat úplně jako domácí.
  • Klidně vyzkoušejte i jiné druhy sýra, výborný je třeba plísňový; v tom případě ale vynechejte pesto a placku potřete trochou tomatové omáčky, případně dobrého kečupu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/6

Komentáře

Anonym

no tak moje kamaradka je mela ve skole a nabidla mi,tak jsem si jednu vzala a ochutnala...no a od te doby me moooc chutna . Da se taky delat z listoveho testa je fakt supeer..urco vyzkousejte ;-)

Anonym

ve kterym papirovym Apetitu bylo tohle? Aleno, poradte! vsude to pisete, ale tady nic neni! vy to pekne flakate! nerikejte, ze mate na praci este neco jinyho krome vyhledavani receptu v casopisu!!

Apetit magazín

Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit