Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladký chlebíček
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4355 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 417 g
Tuky 214 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hned při prvním řezu se objeví lákavé kousky ovoce. Tenhle báječný zákusek působí naprosto profesionálně, a přitom ho dokáže vyrobit i pekařský učeň.

Náš tip: Připravte si také borůvkový chlebíček z Líné kuchařky podle našeho video receptu

Skryt pre seznam

Suroviny

máslo 170 g
vejce 4 ks
droždí sušené 1 bal
mléko 50 ml
S meruňkami, levandulí a mandlovými lupínky
čerstvé nebo sušené, lze použít klidně i oboje
levandule 1 hrst
květy
mandle plátky 1 hrst
S lesním ovocem a mákem
ovoce 300 g
lesní
mák celý 1 PL
S hruškou a vanilkou
vanilka

Postup

1

Nejprve si připravte přísady. Pokud použijete sušené meruňky,  nechte je přes noc namočené, aby změkly. Pak je nakrájejte na kostičky. Levanduli nasekejte. Lesnímu ovoci i čerstvým meruňkám stačí osvěžující sprcha pod tekoucí vodou a následné okapání. Hrušky omyjte a pokrájejte na kousky.

2

Dejte rozpustit máslo. Přelijte ho do misky a přisypte k němu cukr, mouku a droždí. Vlijte vejce i mléko a vše ručně nebo pomocí elektrického hnětače spojte v tekuté těsto. Na závěr velmi opatrně vpracujte kousky ovoce a případně mandlové lupínky (těmi můžete pro ozdobu posypat i povrch chlebíčku), mák nebo mletou vanilku. Pokud ji nemáte, nahraďte část krupicového cukru vanilinovým.

3

Formu na biskupský chlebíček o délce 23 centimetrů vymažte a ze všech stran pečlivě vyložte pečicím papírem nebo vysypte hrubou moukou, případně strouhankou. Dejte těstu několik minut na odpočinutí a mezitím předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Potom už těsto jenom vlijte do formy a pečte přibližně hodinu a čtvrt.

sladký chlebíček

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

07.08.2008 14:00
V ingrediencích je uvedeno sušené droždí, ale v receptu není zmínka o kynutí. Máte někdo s těstem zkušenosti? Nebo ho nevykynuté dáváte do trouby?
09.11.2007 17:22
Hruškový chlebíček byl opravdu skvělý!
03.09.2007 15:38
Recept se nachází v č.9/05, str.69

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč