Výborný moučník! Jeho příprava je blesková a výsledkem je vláčná dobrota, která vám bohužel většinou nevydrží ani na snídani, na kterou jste ji plánovali.
Suroviny
1 Máslem vymažte dvě formy na biskupský chlebíček (nemusejí se vysypávat). Troubu předehřejte na 180 °C.
2 V míse smíchejte suché přísady a pak přidejte máslo. Prošlehejte mléko, smetanu, extrakty, vejce. Přilijte do mísy a promíchejte dohladka. Nakonec vsypte celé brusinky a pomeranče natrhané na kousky. Rozdělte do chlebíčkových forem a pečte asi čtyřicet minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.
3 Mezitím si připravte polevu. Nad horkou vodní lázní třete všechny přísady asi pět minut do hladka a leskla; nejlíp to jde při teplotě tak 40 °C – tedy mírně teplejší než prst. Ještě teplou polevou přestříkejte moučníky a nechte ztuhnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Brusinky. 24 receptů pro chladné dny.(24 receptů)