0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sladký chlebíček s pomeranči a brusinkami

Sladký chlebíček s pomeranči a brusinkami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 19
Na 2 chlebíčky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4738 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 678 g
Tuky 168 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborný moučník! Jeho příprava je blesková a výsledkem je vláčná dobrota, která vám bohužel většinou nevydrží ani na snídani, na kterou jste ji plánovali.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 400 g
krupicový cukr 275 g
sůl ½ ČL
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
jedlá soda ¼ ČL
máslo 125 g
rozpuštěné
máslo
na vymazání
zakysaná smetana 200 ml
mléko 175 ml
1 hrnek
filety z pomeranče asi 2 ks malé pomeranče
vanilkový extrakt 1 ČL
1 ČL
pomerančové aroma lze nahradit likérem Cointreau či Grand Marnier
brusinky 180 g
lze nahradit 130 g sušených
vejce 2 ks
Na polevu
bílek 1 ks
moučkový cukr 100 g
pomerančová šťáva 2 PL

1 Máslem vymažte dvě formy na biskupský chlebíček (nemusejí se vysypávat). Troubu předehřejte na 180 °C.

2 V míse smíchejte suché přísady a pak přidejte máslo. Prošlehejte mléko, smetanu, extrakty, vejce. Přilijte do mísy a promíchejte dohladka. Nakonec vsypte celé brusinky a pomeranče natrhané na kousky. Rozdělte do chlebíčkových forem a pečte asi čtyřicet minut, nebo dokud zapíchnutou špejli nevytáhnete suchou. Nechte vychladnout.

3 Mezitím si připravte polevu. Nad horkou vodní lázní třete všechny přísady asi pět minut do hladka a leskla; nejlíp to jde při teplotě tak 40 °C – tedy mírně teplejší než prst. Ještě teplou polevou přestříkejte moučníky a nechte ztuhnout.

 

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč