Hned při prvním řezu se objeví lákavé kousky ovoce. Tenhle báječný zákusek působí naprosto profesionálně, a přitom ho dokáže vyrobit i pekařský učeň.
Náš tip: Připravte si také borůvkový chlebíček z Líné kuchařky podle našeho video receptu
Suroviny
Postup
Nejprve si připravte přísady. Pokud použijete sušené meruňky, nechte je přes noc namočené, aby změkly. Pak je nakrájejte na kostičky. Levanduli nasekejte. Lesnímu ovoci i čerstvým meruňkám stačí osvěžující sprcha pod tekoucí vodou a následné okapání. Hrušky omyjte a pokrájejte na kousky.
Dejte rozpustit máslo. Přelijte ho do misky a přisypte k němu cukr, mouku a droždí. Vlijte vejce i mléko a vše ručně nebo pomocí elektrického hnětače spojte v tekuté těsto. Na závěr velmi opatrně vpracujte kousky ovoce a případně mandlové lupínky (těmi můžete pro ozdobu posypat i povrch chlebíčku), mák nebo mletou vanilku. Pokud ji nemáte, nahraďte část krupicového cukru vanilinovým.
Formu na biskupský chlebíček o délce 23 centimetrů vymažte a ze všech stran pečlivě vyložte pečicím papírem nebo vysypte hrubou moukou, případně strouhankou. Dejte těstu několik minut na odpočinutí a mezitím předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Potom už těsto jenom vlijte do formy a pečte přibližně hodinu a čtvrt.
Komentáře