Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3889 kcal
Bílkoviny 90 g
Cukr 402 g
Tuky 197 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Hned při prvním řezu se objeví lákavé kousky ovoce. Tenhle báječný zákusek působí naprosto profesionálně, a přitom ho dokáže vyrobit i pekařský učeň.

Suroviny

krupicový cukr 170 g
máslo 170 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 250 g
1 bal
sušené droždí
mléko 50 ml
S meruňkami, levandulí a mandlovými lupínky
meruňky 150 g
čerstvé nebo sušené, lze použít klidně i oboje
hrst
levandulové květy
mandle plátky hrst
S lesním ovocem a mákem
ovoce 300 g
lesní
mák celý 1 PL
S hruškou a vanilkou
hrušky 3 ks
vanilka
1. Nejprve si připravte přísady. Pokud použijete sušené meruňky,  nechte je přes noc namočené, aby změkly. Pak je nakrájejte na kostičky. Levanduli nasekejte. Lesnímu ovoci i čerstvým meruňkám stačí osvěžující sprcha pod tekoucí vodou a následné okapání. Hrušky omyjte a pokrájejte na kousky.

2. Dejte rozpustit máslo. Přelijte ho do misky a přisypte k němu cukr, mouku a droždí. Vlijte vejce i mléko a vše ručně nebo pomocí elektrického hnětače spojte v tekuté těsto. Na závěr velmi opatrně vpracujte kousky ovoce a případně mandlové lupínky (těmi můžete pro ozdobu posypat i povrch chlebíčku), mák nebo mletou vanilku. Pokud ji nemáte, nahraďte část krupicového cukru vanilinovým.

3. Formu na biskupský chlebíček o délce 23 centimetrů vymažte a ze všech stran pečlivě vyložte pečicím papírem nebo vysypte hrubou moukou, případně strouhankou. Dejte těstu několik minut na odpočinutí a mezitím předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Potom už těsto jenom vlijte do formy a pečte přibližně hodinu a čtvrt.
 

Obchod Apetit