0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sladký chlebíček
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4355 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 417 g
Tuky 214 g
Vláknina 89 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hned při prvním řezu se objeví lákavé kousky ovoce. Tenhle báječný zákusek působí naprosto profesionálně, a přitom ho dokáže vyrobit i pekařský učeň.

Suroviny

krupicový cukr 170 g
máslo 170 g
vejce 4 ks
mouka pšeničná hladká 250 g
droždí sušené 1 bal
mléko 50 ml
S meruňkami, levandulí a mandlovými lupínky
meruňky 150 g
čerstvé nebo sušené, lze použít klidně i oboje
levandule 1 hrst
květy
mandle plátky 1 hrst
S lesním ovocem a mákem
ovoce 300 g
lesní
mák celý 1 PL
S hruškou a vanilkou
hruška 3 ks
vanilka

Postup

1

Nejprve si připravte přísady. Pokud použijete sušené meruňky,  nechte je přes noc namočené, aby změkly. Pak je nakrájejte na kostičky. Levanduli nasekejte. Lesnímu ovoci i čerstvým meruňkám stačí osvěžující sprcha pod tekoucí vodou a následné okapání. Hrušky omyjte a pokrájejte na kousky.

2

Dejte rozpustit máslo. Přelijte ho do misky a přisypte k němu cukr, mouku a droždí. Vlijte vejce i mléko a vše ručně nebo pomocí elektrického hnětače spojte v tekuté těsto. Na závěr velmi opatrně vpracujte kousky ovoce a případně mandlové lupínky (těmi můžete pro ozdobu posypat i povrch chlebíčku), mák nebo mletou vanilku. Pokud ji nemáte, nahraďte část krupicového cukru vanilinovým.

3

Formu na biskupský chlebíček o délce 23 centimetrů vymažte a ze všech stran pečlivě vyložte pečicím papírem nebo vysypte hrubou moukou, případně strouhankou. Dejte těstu několik minut na odpočinutí a mezitím předehřejte troubu na 160, horkovzdušnou na 140 stupňů. Potom už těsto jenom vlijte do formy a pečte přibližně hodinu a čtvrt.

sladký chlebíček

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

V ingrediencích je uvedeno sušené droždí, ale v receptu není zmínka o kynutí. Máte někdo s těstem zkušenosti? Nebo ho nevykynuté dáváte do trouby?

Obchod Apetit