0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomerančový piškotový chlebíček
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné 8-10 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3565 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 434 g
Tuky 174 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodný, a přitom báječně jednoduchý dezert! V mrazáku vydrží, zabalený do fólie, až tři měsíce.

Suroviny

máslo 140 g
změklé + na vymazání formy
mouka pšeničná polohrubá 200 g
+ hrubá mouka na vysypání formy
kypřicí prášek do pečiva 3 PL
krupicový cukr 200 g
nejlépe přírodní
vejce 3 ks
velké
mléko 6 PL
pomerančová kůra
jemně strouhaná, z jednoho pomeranče
Na dokončení
pomerančová šťáva 3 PL
krupicový cukr 50 g
nejlépe přírodního
tmavá čokoláda 50 g

Postup

1

Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Formu na biskupský chlebíček o objemu 1,2 litru vymažte máslem a vysypte trochou hrubé mouky, nebo vyložte pečicím papírem.

2

Všechny přísady na těsto prošlehejte v míse metlou nebo vařečkou; za tři až pět minut by mělo být lehké a nadýchané. Pak je přesuňte do připravené formy a srovnejte povrch.

3

Pečte čtyřicet až padesát minut, aby byl povrch zlatohnědý a pevný na dotyk.

4

Mezitím v malém rendlíku na mírném ohni opatrně a za stálého míchání spojte cukr s pomerančovou šťávou.

5

Upečený chlebíček vyjměte z trouby a potřete pomerančovou směsí. Nechte zchladnout, vyklopte z formy a nechte dochladnout na mřížce.

6

Čokoládu nalámejte a rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnce na střední výkon (minutu dvě). Polijte chlebíček a nechte ztuhnout.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č. 4/07, str. 80

Anonym

Tohle je můj oblíbený recept, skvělá chuť a snadná a rychlá příprava!!! Doporučuji vyzkoušet i nakyslejší variantu s citrónem nebo pikantnější s limetkami!!! Tam taky moc pěkně vypadá zelená kůra limetek, když se chlebíček rozkrojí...

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...