0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené těstoviny se sýrem a oříšky

Zapečené těstoviny se sýrem a oříšky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené těstoviny se sýrem a oříšky

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3729 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 342 g
Tuky 190 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatné a snadné. Použijte jakýkoli zbylý sýr.

Suroviny

těstoviny 500 g
kolínka, trubičky, vřetena
mléko 850 ml
máslo 50 g
mouka pšeničná hladká 50 g
muškátový oříšek 1 ČL
nastrouhaný
šunka 200 g
nakrájená na kostičky, lze nahrdit uzeným masem
ořechy 90 g
mix, nasekané nebo rozdrcené
petrželka 1 hrst
jemně nasekaná
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Uvařte těstoviny Vodu ve velkém hrnci uveďte do varu, osolte, vsypte těstoviny a podle návodu na obalu povařte tak, aby byly pevné na skus. Pak je sceďte. Troubu předehřejte na 190 °C, horkovzdušnou na 170 °C.

2

Připravte omáčku Mléko vlijte do většího silnostěnného hrnce, přidejte máslo a mouku, pořádně promíchejte, okořeňte muškátovým oříškem, opepřete a osolte. Přiveďte k varu. Pak zmírněte žár a za stálého míchání vařte pět až sedm minut, až vznikne hustá hladká omáčka.

3

Přidejte sýr a těstoviny Přisypte do omáčky těstoviny i šunku, a pokud jste zvolili tvrdé sýry, nastrouhejte je. Promíchejte a směs vlijte do zapékací misky nebo pekáčku.

4

Měkké sýry rozdělte na kousky a naklaďte mezi těstoviny. Petrželku a oříšky smíchejte a směsí posypte povrch těstovin.

5

Zapékejte asi půl hodiny, až povrch zezlátne a oříšky budou křupavé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/1

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit