0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené těstoviny se sýry cottage a mozzarella

Zapečené těstoviny se sýry cottage a mozzarella
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené těstoviny se sýry cottage a mozzarella

4.5/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2891 kcal
Bílkoviny 243 g
Sacharidy 176 g
Tuky 129 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékané těstoviny jsou skvělé i s čerstvým sýrem. Do tohoto receptu navíc můžete schovat i libovolné zbytky sýrů z ledničky.

Suroviny

těstoviny 250 g
(trubky, vrtule, mašličky nebo mušličky)
olivový olej
cibule 1 ks
nasekaná
nebo krůtí
konzervovaná rajčata krájená 1 konzerva
400g
oregano 1 ČL
cottage 400 g
majoránka (drhnutá) 1 ČL
jarní cibulka svazek
na kolečka
sůl
pepř
dle chuti

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.

2

Mezitím nechte v pánvi na 2 lžících oleje zesklovatět cibuli, přisypte maso a opečte ho, aby zhnědlo.

3

Vmíchejte rajčata z plechovky, oregano, sůl a pepř a společně čtvrt hodiny vařte. V misce smíchejte cottage s majoránkou. Dejte stranou.

4

Troubu předehřejte na 175 °C.

5

Zapékací misku (zhruba 28 x 17 cm nebo větší) vymažte olejem, dospod dejte polovinu masové směsi, pak vsypte slité těstoviny, na ně sýr cottage a navrch zbývající masovou směs. Pečte 30 minut.

6

Pak na povrch naskládejte jarní cibulky nakrájené na delší kousky, čerstvé rajče a natrhanou mozzarellu. Pět minut zapečte pod grilem.

NĚCO NAVÍC
Záleží jenom na vás, jestli sýr cottage slijete, nebo ne.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Komentáře

Nina Pryclová

Vynechala jsem jarní cibulku a vyměnila jsem krůtí maso za hovězí. Jídlo bylo výborné, super recept!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč