0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené těstoviny se sýry cottage a mozzarella

Zapečené těstoviny se sýry cottage a mozzarella
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené těstoviny se sýry cottage a mozzarella

4.5 / 5. Počet hodnocení: 42
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2891 kcal
Bílkoviny 243 g
Sacharidy 176 g
Tuky 129 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapékané těstoviny jsou skvělé i s čerstvým sýrem. Do tohoto receptu navíc můžete schovat i libovolné zbytky sýrů z ledničky.

Suroviny

těstoviny 250 g
(trubky, vrtule, mašličky nebo mušličky)
olivový olej
cibule 1 ks
nasekaná
hovězí maso mleté 500 g
nebo krůtí
konzervovaná rajčata krájená 1 konzerva
400g
oregano 1 ČL
cottage 400 g
majoránka (drhnutá) 1 ČL
jarní cibulka svazek
rajče 2 ks
na kolečka
mozzarella 250 g
sůl
pepř
dle chuti

Postup

1

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.

2

Mezitím nechte v pánvi na 2 lžících oleje zesklovatět cibuli, přisypte maso a opečte ho, aby zhnědlo.

3

Vmíchejte rajčata z plechovky, oregano, sůl a pepř a společně čtvrt hodiny vařte. V misce smíchejte cottage s majoránkou. Dejte stranou.

4

Troubu předehřejte na 175 °C.

5

Zapékací misku (zhruba 28 x 17 cm nebo větší) vymažte olejem, dospod dejte polovinu masové směsi, pak vsypte slité těstoviny, na ně sýr cottage a navrch zbývající masovou směs. Pečte 30 minut.

6

Pak na povrch naskládejte jarní cibulky nakrájené na delší kousky, čerstvé rajče a natrhanou mozzarellu. Pět minut zapečte pod grilem.

NĚCO NAVÍC
Záleží jenom na vás, jestli sýr cottage slijete, nebo ne.

Související články

Rychlé těstoviny jako z italského venkova
  • Tipy a triky

Rychlé těstoviny jako z italského venkova

Tak prosté, a přitom tak variabilní! Připravte si snadno a rychle těstoviny inspirované kuchyní prostých italských venkovanů – jsou stejně zemité, vřelé a veselé jako oni....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit