Těstoviny s tuňákovou omáčkou

Těstoviny s tuňákovou omáčkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2833 kcal
Bílkoviny 165 g
Sacharidy 248 g
Tuky 119 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

■ Pravé italské jídlo za pár minut ■ Ideální na posezení s přáteli ■ Vyčistíte spíž…

Suroviny

olivový olej 4 PL
extra panenský
petrželka 3 PL
nejlépe hladkolistá
česnek 2 stroužky
nasekaný nadrobno
chilli paprička 1 ks
zázvor (čerstvý) 1 PL
nasekaný nadrobno
rajčatové pyré 450 ml
tuňák 400 g
konzervovaný v olivovém oleji
těstoviny 400 g
nejlépe linguine nebo tagliatelle
sůl
pepř
1. V hrnci rozehřejte olej. Vsypte dvě lžíce petrželky, česnek, chilli papričku (zbavenou semínek a nasekanou najemno) a zázvor. Promíchejte a krátce osmahněte. Vlijte rajčatové pyré a ještě několik minut povařte. Přidejte kousky tuňáka, osolte a opepřete. Zmírněte plamen a omáčku nechte asi deset minut mírně probublávat.

2. Do osolené vroucí vody vložte těstoviny a povařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus (obvykle to trvá kolem osmi minut; u čerstvých těstovin méně). Sceďte a vraťte do hrnce.

3. Přelijte těstoviny omáčkou a promíchejte. Rozdělte do misek a posypte zbylou petrželkou.

Tip Apetitu
Jako od (italské) babičky: čerstvé těstoviny ve vakuovém balení. Tagliatelle (širší nudle) Antica Pasteria, 500 g za 35 Kč, prodává např. Delvita.

Komentáře

Anonym

Aleno, Vy jste nějaký ,,agent" , že vždy napíšete jen ve kterém Apetitu recept byl? :-) Nějak tomu nerozumím. Mějte se hezky. K.

Anonym

Ahoj K, jednou za rok vychází brožurka, kde jsou abecedně seřazeny recepty za jeden kalndářní rok :-)

Apetit magazín

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit