Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.9/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1472 kcal
Bílkoviny 103 g
Sacharidy 132 g
Tuky 50 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Dejte si záležet na kvalitních surovinách, a i tohle zdánlivě jednoduché a obyčejné jídlo může být gurmánským zážitkem.

Suroviny

tuňák 2 ks
ve vlastní šťávě, celkem cca 360 g
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
vejce 1 ks
prošlehané
rostlinný olej 1 PL
350 g
pikantní rajčatová omáčka lze nahradit běžnou rajčatovou s nasekanou chilli papričkou
sůl
pepř

Postup

1
1 Tuňáka slijte a pak z něj důkladně vymačkejte přebytečnou vodu. V misce ho smíchejte s jarními cibulkami a vejcem. Rukama vytvarujte zhruba dvanáct koulí o velikosti vlašského ořechu.

2 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vložte tuňákové koule a pět až deset minut je opékejte, aby byly ze všech stran dozlatova. Přelijte ostrou rajčatovou omáčkou nebo rajčatovou omáčkou smíchanou s očištěnou a nakrájenou chilli papričkou a pět minut prohřívejte. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji trochou vařící vody.

3 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a slijte je. Vmíchejte je do omáčky spolu s většinou rukoly. Rozdělte do misek a ozdobte zbývající rukolou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

11.07.2010 13:08
vynikajici, jednoduchy a velice chutny recept. Vsem doporucuji!!! Diky K1

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...