Dejte si záležet na kvalitních surovinách, a i tohle zdánlivě jednoduché a obyčejné jídlo může být gurmánským zážitkem.
Suroviny
tuňák
2
ks
ve vlastní šťávě, celkem cca 360 g
jarní cibulka
2
ks
nasekaná
vejce
1
ks
prošlehané
rostlinný olej
1
PL
350
g
pikantní rajčatová omáčka lze nahradit běžnou rajčatovou s nasekanou chilli papričkou
rukola
50
g
špagety (těstoviny)
400
g
sůl
pepř
Postup
1
1 Tuňáka slijte a pak z něj důkladně vymačkejte přebytečnou vodu. V misce ho smíchejte s jarními cibulkami a vejcem. Rukama vytvarujte zhruba dvanáct koulí o velikosti vlašského ořechu.
2 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vložte tuňákové koule a pět až deset minut je opékejte, aby byly ze všech stran dozlatova. Přelijte ostrou rajčatovou omáčkou nebo rajčatovou omáčkou smíchanou s očištěnou a nakrájenou chilli papričkou a pět minut prohřívejte. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji trochou vařící vody.
3 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a slijte je. Vmíchejte je do omáčky spolu s většinou rukoly. Rozdělte do misek a ozdobte zbývající rukolou.
2 Ve velké nepřilnavé pánvi zahřejte olej, vložte tuňákové koule a pět až deset minut je opékejte, aby byly ze všech stran dozlatova. Přelijte ostrou rajčatovou omáčkou nebo rajčatovou omáčkou smíchanou s očištěnou a nakrájenou chilli papričkou a pět minut prohřívejte. Pokud je omáčka příliš hustá, zřeďte ji trochou vařící vody.
3 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a slijte je. Vmíchejte je do omáčky spolu s většinou rukoly. Rozdělte do misek a ozdobte zbývající rukolou.
Komentáře
:)