Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi
Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do 25 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 964 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 110 g
Tuky 60 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší kuřecí polévka je ta od babičky. Naprostá klasika, na které není co zlepšovat. Ale přece: osmažení zeleniny na tuku skvěle zvýrazní chuť! Vyhrát si můžete také s krájením na různé tvary a kuřecí vývar s nudlemi přetvořit na téměř výtvarné dílo.

Suroviny

kořenová zelenina 300 g
mrkev, celer, petržel/pastiňák
nebo olivový olej na osmažení zeleniny
vývar kuřecí 1,2 l
kuře 300 g
vařené
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
polévkové těstoviny 1 hrst
nudle
petrželka 1 hrst
zelená, sekaná

Postup

1

Zeleninu oškrabejte, nakrájejte na plátky a pak na nudličky, případně ji nahrubo nastrouhejte. V polévkovém hrnci rozehřejte máslo nebo olej a krátce osmahněte nudličky zeleniny, aby získaly nazlátlou barvu.

2

Zalijte vývarem a při středním varu asi čtvrt hodiny vařte, až bude zelenina křehká, ale ne rozvařená.

3

Ke konci přidejte i pokrájené nebo na vlákna rozdělené maso. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.

4

V jiném kastrůlku krátce povařte nudle; stačí tak tři až pět minut – podle toho, jak jsou tvarované.

5

Nudle rozdělte na talíře nebo do misek, zalijte horkou polévkou a ozdobte petrželkou.

O slepičí krok
Kvalitu polévky i její chuť ještě pozvednete, pokud místo kuřete použijete na vývar mladou slepici. Slípka má totiž nejen o poznání pevnější, ale i chutnější maso. Připravujte způsobem uvedeným v receptu, ale počítejte až se dvěma hodinami varu, aby bylo maso opravdu měkké. Odměnou vám bude slepičí vývar jako víno!

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/2

Komentáře

24.04.2008 12:00
Mam pripravovat kuřecí polevku z drubeziho vyvaru jo? To je neuveritelny blabol
30.04.2008 09:40
Katko, pokud vim, tak kure je drubez a da se z nej udelat vyvar...
30.04.2008 15:02
Katko, tebe bych za kuchařku nechtěl! Umíš nějaké jiné věci?

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč