0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Škola vaření: kuřecí polévky

kuřecí vývar
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:

Objevili jsme pro vás univerzální recept na kuřecí vývar jako báječný základ pro čtyři polévky, které pohladí duši i tělo.

VŠESTRANNÝ ZÁKLAD

Vývar podle našeho receptu se hodí jak do polévek, tak do omáček nebo rizot. Dodá sílu i mixovaným nebo pasírovaným krémovým polévkám. Samotným vývarem se ale můžete zahřát i docela jednoduše: do misky horkého vývaru rozklepněte jedno vejce z důvěryhodného zdroje, promíchejte, podle potřeby dochuťte pepřem i solí a jezte s nasekanou zelenou petrželkou.

ZBAVTE SE TUKU

Jak chytře odstranit z polévky přebytečný tuk? Vylovit tukové kry ze zchladlého vývaru děrovanou lžící je jednoduché, jenže chladnutí vyžaduje čas, a navíc – kdo by se chladil a znovu ohříval s vývarem, když ho chce hned použít… Řešení je jednoduché: Na misku nebo rendlík dejte cedník a vložte do něj kuchyňský papír.

Pak do něj postupně vlévejte vývar (nechte ho napřed po prvním cezení chvíli stát) a občas ho promíchejte. Tuk by se, ač tekutý, měl zdržovat pořád pěkně nahoře, nad papírem. Až prolijete všechen vývar a v cedníku bude tekutina s co možná největší převahou tuku, cedník opatrně sejměte z hrnce a papír i s obsahem vyhoďte. Pokud ovšem vaše zdraví závisí na každém nezkonzumovaném miligramu tuku, bude jistější, když kuřecí díly před vařením zbavíte kůže a veškerého viditelného tuku.

5x RECEPT S KUŘECÍM VÝVAREM:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč