Objevili jsme pro vás univerzální recept na kuřecí vývar jako báječný základ pro čtyři polévky, které pohladí duši i tělo.
VŠESTRANNÝ ZÁKLAD
Vývar podle našeho receptu se hodí jak do polévek, tak do omáček nebo rizot. Dodá sílu i mixovaným nebo pasírovaným krémovým polévkám. Samotným vývarem se ale můžete zahřát i docela jednoduše: do misky horkého vývaru rozklepněte jedno vejce z důvěryhodného zdroje, promíchejte, podle potřeby dochuťte pepřem i solí a jezte s nasekanou zelenou petrželkou.
ZBAVTE SE TUKU
Jak chytře odstranit z polévky přebytečný tuk? Vylovit tukové kry ze zchladlého vývaru děrovanou lžící je jednoduché, jenže chladnutí vyžaduje čas, a navíc – kdo by se chladil a znovu ohříval s vývarem, když ho chce hned použít… Řešení je jednoduché: Na misku nebo rendlík dejte cedník a vložte do něj kuchyňský papír.
Pak do něj postupně vlévejte vývar (nechte ho napřed po prvním cezení chvíli stát) a občas ho promíchejte. Tuk by se, ač tekutý, měl zdržovat pořád pěkně nahoře, nad papírem. Až prolijete všechen vývar a v cedníku bude tekutina s co možná největší převahou tuku, cedník opatrně sejměte z hrnce a papír i s obsahem vyhoďte. Pokud ovšem vaše zdraví závisí na každém nezkonzumovaném miligramu tuku, bude jistější, když kuřecí díly před vařením zbavíte kůže a veškerého viditelného tuku.