Lepší než koláč. Horké ovoce pod křupavou pokrývkou je dezert, který si nehraje na přehnanou estetiku, ale jeho chuť je o to kouzelnější.
Suroviny
Postup
Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažte máslem. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na plátky. Smažte je na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přesuňte do formy, přidejte cukr a lesní ovoce a promíchejte.
Změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vpracujte cukr a citronovou kůru. Přidejte mléko a lehce promíchejte.
Troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). Na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. Směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Horké dezerty: zahřejte se sladkou tečkou(39 receptů)
Komentáře