Rychlý nepečený tvarohový dort s ovocem ztělesňuje letní dezert snů. Lehká tvarohová pěna plná malin se v ústech jen rozplyne. Sušenkový základ z esíček nebo tmavých BeBe sušenek s ní nádherně kontrastuje nejen chutí, ale také barvou. Nepečený tvarohový koláč se želatinou zvládnete raz dva. Nejhorší ze všeho je čekání, než koláč budete moc zakrojit.
Suroviny
Postup
V kastrůlku rozpusťte máslo a vsypte do něj rozdrobené sušenky. Promíchejte a směsí vyložte dno rozevírací dortové formy o průměru 24 cm. Přimáčkněte skleničkou s rovným dnem.
Želatinu dejte do větší misky se studenou vodou a nechte pět minut máčet. Do menšího kastrůlku nalijte smetanu na vaření a přiveďte ji téměř k varu. Potom ji odstavte a po jednom do ní vmíchejte vymačkané plátky želatiny – téměř okamžitě se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.
Tvaroh, cukr, pomerančovou kůru a šťávu utřete vařečkou nebo metlou dohladka. Přimíchejte vychladlou smetanu a maliny – pár jich přitom rozmáčkněte, většinu ale ponechte celých.
Smetanu ke šlehání ušlehejte do polotuha a pak zlehka spojte s tvarohovou směsí. Vlijte na sušenkový základ a nechte aspoň tři hodiny, ale klidně i přes noc chladit, aby náplň ztuhla.
Rozmixujte přísady na omáčku a ponechte ji až do podávání v chladu.
Nožem objeďte stěny koláče, rozevřete formu a opatrně dezert přesuňte na servírovací talíř. Ozdobte lesním ovocem, poprašte moučkovým cukrem a podávejte s vychlazenou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Báječné nepečené cheesecaky: Připravte si malinový, cappuccino nebo Barbie(14 receptů )
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů )
- Báječné nepečené cheesecaky(14 receptů )
Komentáře