Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Nepečený tvarohový koláč s letním ovocem

Nepečený tvarohový koláč s letním ovocem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 (81)
Do hodiny 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6115 kcal
Bílkoviny 580 g
Sacharidy 431 g
Tuky 221 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dezert snů

Suroviny

Na základ
čokoládové sušenky 200 g
například BeBe, esíčka
máslo 100 g
rozpuštěné
Na tvarohovú pěnu
želatina 4 plátky
smetana na vaření 140 ml
tvaroh 500 g
mékký
krupicový cukr 140 g
přírodní
pomeranč 1 ks
malý, z něj jemně nastrouhaná kůra
pomerančová šťáva 4 PL
maliny 400 g
smetana ke šlehání 250 ml
Na omáčku
ovoce 250 g
nasekané jahody a maliny
3 PL
pomerančová štáva
krupicový cukr 2 PL
přírodní
Na ozdobení
lesní plody
směs, větší rozpůlené
moučkový cukr
na poprášení
1. V kastrůlku rozpusťte máslo a vsypte do něj rozdrobené sušenky. Promíchejte a směsí vyložte dno rozevírací dortové formy o průměru 24 cm. Přimáčkněte skleničkou s rovným dnem.

2. Želatinu dejte do větší misky se studenou vodou a nechte pět minut máčet. Do menšího kastrůlku nalijte smetanu na vaření a přiveďte ji téměř k varu. Potom ji odstavte a po jednom do ní vmíchejte vymačkané plátky želatiny – téměř okamžitě se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.

3. Tvaroh, cukr, pomerančovou kůru a šťávu utřete vařečkou nebo metlou dohladka. Přimíchejte vychladlou smetanu a maliny – pár jich přitom rozmáčkněte, většinu ale ponechte celých.

4. Smetanu ke šlehání ušlehejte do polotuha a pak zlehka spojte s tvarohovou směsí. Vlijte na sušenkový základ a nechte aspoň tři hodiny, ale klidně i přes noc chladit, aby náplň ztuhla.

5. Rozmixujte přísady na omáčku a ponechte ji až do podávání v chladu.

6. Nožem objeďte stěny koláče, rozevřete formu a opatrně dezert přesuňte na servírovací talíř. Ozdobte lesním ovocem, poprašte moučkovým cukrem a podávejte s vychlazenou omáčkou.

Další recept na tvarohový koláč najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Komentáře

Anonym

Opravdu vynikající...použila jsem jen borůvky, ale za to spoustu a je to geniální. Sušenky jsem použila Lotus, takové medovo-karamelové a taky perfektní....na přivítanou pro mamku, která se vrátila z dovolené. No jestli jí to nebude chutnat..... .o))

Anonym

Manžel uviděl tento dort na obálce časopisu a přál si ho. S želatinovými nikdy netuhnoucími dorty mám špatné zkušenosti, ale věřila jsem, že recept nezklame a povedlo se. Sice nebyly po ruce maliny ale borůvky. (myslím, že to byla nakonec lepší volba, aspoň byl dort jemnější bez peciček). Také jsem to trochu přehnala s pomerančovou kůrou. V každém případě dort šel krásně z formy. Při každém otevření ledničky a pohledu na dort jsme oba pěli ódu na jeho krásu, o chuti ani nemluvě. Místo mléka jsem dala syrovátku a nic jsem nepokazila.

Anonym

Bohužel se mi nedaří sehnat plátkovou želatinu.Nevíte prosím, kde ji sehnat nebo jakým způsobem nahradit práškovou? Díky!

Anonym

Plátkovou želatinu vyrábí Dr. Oetker a koupila jsem ji vcera v Kauflandu v regalu s ostanimi zelatinami, vanilkovymi cukry, prasky do pecita atd.

Anonym

OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ,NEMĚL CHYBU,VŠICHNI SE OBLIZOVALI :-))JEN NA KORPUS JSEM DALA DVOJITOU DÁVKU SUŠENEK A ZDÁLO SE MI TO TAK AKORÁT...JEDNA BY BYLA PODLE MNĚ MÁLO..

Anonym

povýšila jsem koláč na osvěžující dort mé dceři k narozeninám a musím říct, že sklidil obrovský úspěch. Hlavně byl osvěžujicí v tento horký letní den. Určitě ho zopakuji.

Helena Skřivánková

Jeden z nejlepších moučníků, jaké jsem kdy jedla. Člověk by si myslel, že třeba ta šťáva z pomeranče je tam zbytečná, ale omyl, dodá tomu takový šmrnc, fakt dokonalý:-). Jen preferuji nekakaové sušenky, používám máslové.

Anonym

Dort je vynikající. Dělala jsem ho sice bohužel jen ze zmraženého ovoce, ale byli jsme z něj všichni nadšení.

Anonym

Nevíte v čem může být problém, když mi dort neztuhl? Jinak je chuťově moc dobrý, ale takhle z něj mám prostě tvaroh s ovocem. Sušenkový korpus zase ztuhl až moc a nejde nabrat společně, musím ho vyloženě seškrábat.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit