Takhle si představujeme letní dezert snů. Lehká tvarohová pěna plná čerstvého ovoce, která se v ústech jen rozplyne...
Suroviny
Postup
V kastrůlku rozpusťte máslo a vsypte do něj rozdrobené sušenky. Promíchejte a směsí vyložte dno rozevírací dortové formy o průměru 24 cm. Přimáčkněte skleničkou s rovným dnem.
Želatinu dejte do větší misky se studenou vodou a nechte pět minut máčet. Do menšího kastrůlku nalijte smetanu na vaření a přiveďte ji téměř k varu. Potom ji odstavte a po jednom do ní vmíchejte vymačkané plátky želatiny – téměř okamžitě se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.
Tvaroh, cukr, pomerančovou kůru a šťávu utřete vařečkou nebo metlou dohladka. Přimíchejte vychladlou smetanu a maliny – pár jich přitom rozmáčkněte, většinu ale ponechte celých.
Smetanu ke šlehání ušlehejte do polotuha a pak zlehka spojte s tvarohovou směsí. Vlijte na sušenkový základ a nechte aspoň tři hodiny, ale klidně i přes noc chladit, aby náplň ztuhla.
Rozmixujte přísady na omáčku a ponechte ji až do podávání v chladu.
Nožem objeďte stěny koláče, rozevřete formu a opatrně dezert přesuňte na servírovací talíř. Ozdobte lesním ovocem, poprašte moučkovým cukrem a podávejte s vychlazenou omáčkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Báječné nepečené cheesecaky(14 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů)
Komentáře
Anonym
18.07.2008 06:22
skvělý
Anonym
19.07.2008 22:14
nemám, co bych řekla....
Anonym
19.07.2008 23:02
neměl chybu
Anonym
25.07.2008 09:25
Želatina
Anonym
30.07.2008 23:00
Želatina
Anonym
27.07.2008 12:13
DEZERT SNŮ
Anonym
15.08.2008 11:43
vynikajicí
Helena Skřivánková
13.07.2009 15:17
nemá chybu
Anonym
08.04.2010 19:13
výborný dort
Anonym
12.04.2010 12:45
dort neztuhl