0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený tvarohový koláč s letním ovocem

Nepečený tvarohový koláč s letním ovocem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Nepečený tvarohový koláč s letním ovocem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 94
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6128 kcal
Bílkoviny 630 g
Sacharidy 424 g
Tuky 201 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Takhle si představujeme letní dezert snů. Lehká tvarohová pěna plná čerstvého ovoce, která se v ústech jen rozplyne... 

Suroviny

Na základ
čokoládové sušenky 200 g
například BeBe, esíčka
máslo 100 g
rozpuštěné
Na tvarohovú pěnu
želatina 4 plátky
smetana na vaření 140 ml
tvaroh měkký 500 g
ve vaničce
krupicový cukr 140 g
přírodní
pomerančová kůra
jemně nastrouhaná z 1 pomeranče
pomerančová šťáva 4 PL
maliny 400 g
smetana ke šlehání 250 ml
Na omáčku
ovoce 250 g
nasekané jahody a maliny
pomerančová šťáva 3 PL
krupicový cukr 2 PL
přírodní
Na ozdobení
lesní plody
směs, větší rozpůlené
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

V kastrůlku rozpusťte máslo a vsypte do něj rozdrobené sušenky. Promíchejte a směsí vyložte dno rozevírací dortové formy o průměru 24 cm. Přimáčkněte skleničkou s rovným dnem.

2

Želatinu dejte do větší misky se studenou vodou a nechte pět minut máčet. Do menšího kastrůlku nalijte smetanu na vaření a přiveďte ji téměř k varu. Potom ji odstavte a po jednom do ní vmíchejte vymačkané plátky želatiny – téměř okamžitě se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.

3

Tvaroh, cukr, pomerančovou kůru a šťávu utřete vařečkou nebo metlou dohladka. Přimíchejte vychladlou smetanu a maliny – pár jich přitom rozmáčkněte, většinu ale ponechte celých.

4

Smetanu ke šlehání ušlehejte do polotuha a pak zlehka spojte s tvarohovou směsí. Vlijte na sušenkový základ a nechte aspoň tři hodiny, ale klidně i přes noc chladit, aby náplň ztuhla.

5

Rozmixujte přísady na omáčku a ponechte ji až do podávání v chladu.

6

Nožem objeďte stěny koláče, rozevřete formu a opatrně dezert přesuňte na servírovací talíř. Ozdobte lesním ovocem, poprašte moučkovým cukrem a podávejte s vychlazenou omáčkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/6

Komentáře

Anonym

Opravdu vynikající...použila jsem jen borůvky, ale za to spoustu a je to geniální. Sušenky jsem použila Lotus, takové medovo-karamelové a taky perfektní....na přivítanou pro mamku, která se vrátila z dovolené. No jestli jí to nebude chutnat..... .o))

Anonym

Manžel uviděl tento dort na obálce časopisu a přál si ho. S želatinovými nikdy netuhnoucími dorty mám špatné zkušenosti, ale věřila jsem, že recept nezklame a povedlo se. Sice nebyly po ruce maliny ale borůvky. (myslím, že to byla nakonec lepší volba, aspoň byl dort jemnější bez peciček). Také jsem to trochu přehnala s pomerančovou kůrou. V každém případě dort šel krásně z formy. Při každém otevření ledničky a pohledu na dort jsme oba pěli ódu na jeho krásu, o chuti ani nemluvě. Místo mléka jsem dala syrovátku a nic jsem nepokazila.

Anonym

Bohužel se mi nedaří sehnat plátkovou želatinu.Nevíte prosím, kde ji sehnat nebo jakým způsobem nahradit práškovou? Díky!

Anonym

Plátkovou želatinu vyrábí Dr. Oetker a koupila jsem ji vcera v Kauflandu v regalu s ostanimi zelatinami, vanilkovymi cukry, prasky do pecita atd.

Anonym

OPRAVDU VYNIKAJÍCÍ,NEMĚL CHYBU,VŠICHNI SE OBLIZOVALI :-))JEN NA KORPUS JSEM DALA DVOJITOU DÁVKU SUŠENEK A ZDÁLO SE MI TO TAK AKORÁT...JEDNA BY BYLA PODLE MNĚ MÁLO..

Anonym

povýšila jsem koláč na osvěžující dort mé dceři k narozeninám a musím říct, že sklidil obrovský úspěch. Hlavně byl osvěžujicí v tento horký letní den. Určitě ho zopakuji.

Helena Skřivánková

Jeden z nejlepších moučníků, jaké jsem kdy jedla. Člověk by si myslel, že třeba ta šťáva z pomeranče je tam zbytečná, ale omyl, dodá tomu takový šmrnc, fakt dokonalý:-). Jen preferuji nekakaové sušenky, používám máslové.

Anonym

Dort je vynikající. Dělala jsem ho sice bohužel jen ze zmraženého ovoce, ale byli jsme z něj všichni nadšení.

Anonym

Nevíte v čem může být problém, když mi dort neztuhl? Jinak je chuťově moc dobrý, ale takhle z něj mám prostě tvaroh s ovocem. Sušenkový korpus zase ztuhl až moc a nejde nabrat společně, musím ho vyloženě seškrábat.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit