Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banana Split s pařížskou šlehačkou

Banana Split s pařížskou šlehačkou

4.6/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2070 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 135 g
Tuky 162 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasika pozměněná tak, že si ji rádi znovu připomenete.

Suroviny

Postup

1

Čokoládu rozlámejte do misky, posaďte ji na kastrol s vroucí vodou a rozpusťte. Vyšlehejte smetanu dotuha a pomalu ji smíchejte s tekutou zchladlou čokoládou. Pařížskou šlehačku dejte vychladit.

2

Nakrájejte si jeden a půl banánu na drobné kostičky. Část pak vložte na dno skleniček. Navrch dejte banánovou zmrzlinu, posypte zbytkem kostiček banánu a přelijte rozpuštěnou čokoládovou polevou. Jako poslední vrstvu naneste vychlazenou pařížskou šlehačku (můžete i s pomocí cukrářského sáčku). Celý pohár dozdobte plátky banánu.

NĚCO NAVÍC
Pokud nebudete pohár podávat okamžitě, pokapejte kousky banánu pár kapkami citronové šťávy, aby nezhnědl, případně mírně oslaďte moučkovým cukrem, abyste chuť vyrovnali.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...