Klasika pozměněná tak, že si ji rádi znovu připomenete.
Suroviny
Postup
Čokoládu rozlámejte do misky, posaďte ji na kastrol s vroucí vodou a rozpusťte. Vyšlehejte smetanu dotuha a pomalu ji smíchejte s tekutou zchladlou čokoládou. Pařížskou šlehačku dejte vychladit.
Nakrájejte si jeden a půl banánu na drobné kostičky. Část pak vložte na dno skleniček. Navrch dejte banánovou zmrzlinu, posypte zbytkem kostiček banánu a přelijte rozpuštěnou čokoládovou polevou. Jako poslední vrstvu naneste vychlazenou pařížskou šlehačku (můžete i s pomocí cukrářského sáčku). Celý pohár dozdobte plátky banánu.
NĚCO NAVÍC
Pokud nebudete pohár podávat okamžitě, pokapejte kousky banánu pár kapkami citronové šťávy, aby nezhnědl, případně mírně oslaďte moučkovým cukrem, abyste chuť vyrovnali.