Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11547 kcal
Bílkoviny 363 g
Sacharidy 1835 g
Tuky 245 g
Vláknina 327 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než koláč.

Související recepty

Suroviny

jablka 450 g
mražené lesní ovoce 250 g
doporučujeme např. značku Ardo
mascarpone 250 g
lze nahradit zakysanou smetanou
krupicový cukr 85 g
máslo 25 g
Na těsto
mouka pšeničná hladká 2500 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
máslo 85 g
nakrájené na kousky
krupicový cukr 50 g
mléko 150 ml
citronová kůra
nastrouhaná, z jednoho citronu

Postup

1

Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažte máslem. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na plátky. Smažte je na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přesuňte do formy, přidejte cukr a lesní ovoce a promíchejte.

2

Změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vpracujte cukr a citronovou kůru. Přidejte mléko a lehce promíchejte.

3

Troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). Na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. Směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

tento dezert je prostě úžasný, hlavně v létě

Anonym

Vyborne i s rebarborou ! Akorat to chce vic osladit.

Anonym

výbornej desert s úžasnou vůní! teplej nemá chybu

Anonym

je dobrý též s rybízem a jahodami. A při podávání se šlehačkou a stsouhanou čokoládou,nebo grankem

Anonym

srvírujte s vanilkovou zmrzlinou ještě teplý...lehká variace na téma apple crumble

Anonym

Výborná záležitost, doporučuji !!!

Anonym

Včera jsem to zkusila upéct návštěvě a všechny se ještě dneska nad zbytkama olizujeme...opravdu vynikající dezert, už se těším, až si ho zopakuji! EXCELENTNÍ A TO NEJLEPŠÍ, CO JSEM OD VÁS PŘIPRAVOVALA A JEDLA!

Anonym

Mascarpone jsem se odvážila nahradit tučným tvarohem a rozhodně nedoporučuji :) Zmrzlina je nezbytným doplňkem a s ní lze dle mého soudu postrádat i mascarpone :) Bezva na léto s ovocem ze zahrádky!

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit