Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

4.6/5 Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11547 kcal
Bílkoviny 363 g
Sacharidy 1835 g
Tuky 245 g
Vláknina 327 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než koláč. Horké ovoce pod křupavou pokrývkou je dezert, který si nehraje na přehnanou estetiku, ale jeho chuť je o to kouzelnější. 

Suroviny

jablko 450 g
mražené lesní ovoce 250 g
doporučujeme např. značku Ardo
lze nahradit zakysanou smetanou
Na těsto
prosátá
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
nakrájené na kousky
mléko 150 ml
nastrouhaná, z jednoho citronu

Postup

1

Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažte máslem. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na plátky. Smažte je na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přesuňte do formy, přidejte cukr a lesní ovoce a promíchejte.

2

Změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vpracujte cukr a citronovou kůru. Přidejte mléko a lehce promíchejte.

3

Troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). Na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. Směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

21.01.2010 22:49
Mascarpone jsem se odvážila nahradit tučným tvarohem a rozhodně nedoporučuji :) Zmrzlina je nezbytným doplňkem a s ní lze dle mého soudu postrádat i mascarpone :) Bezva na léto s ovocem ze zahrádky!
13.01.2010 00:02
Včera jsem to zkusila upéct návštěvě a všechny se ještě dneska nad zbytkama olizujeme...opravdu vynikající dezert, už se těším, až si ho zopakuji! EXCELENTNÍ A TO NEJLEPŠÍ, CO JSEM OD VÁS PŘIPRAVOVALA A JEDLA!
25.04.2008 17:21
Výborná záležitost, doporučuji !!!
09.09.2006 15:24
srvírujte s vanilkovou zmrzlinou ještě teplý...lehká variace na téma apple crumble
07.08.2006 15:00
výbornej desert s úžasnou vůní! teplej nemá chybu
20.09.2006 14:16
je dobrý též s rybízem a jahodami. A při podávání se šlehačkou a stsouhanou čokoládou,nebo grankem
14.07.2006 22:56
Vyborne i s rebarborou ! Akorat to chce vic osladit.
25.06.2006 21:43
tento dezert je prostě úžasný, hlavně v létě

Apetit magazín