Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.5 ()
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11547 kcal
Bílkoviny 363 g
Cukr 1835 g
Tuky 245 g
Vláknina 327 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Lepší než koláč.

Suroviny

jablka 450 g
mražené lesní ovoce 250 g
doporučujeme např. značku Ardo
mascarpone 250 g
lze nahradit zakysanou smetanou
krupicový cukr 85 g
máslo 25 g
Na těsto
mouka pšeničná hladká 2500 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
máslo 85 g
nakrájené na kousky
krupicový cukr 50 g
mléko 150 ml
citronová kůra
nastrouhaná, z jednoho citronu

Postup

1

Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažte máslem. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na plátky. Smažte je na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přesuňte do formy, přidejte cukr a lesní ovoce a promíchejte.

2

Změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vpracujte cukr a citronovou kůru. Přidejte mléko a lehce promíchejte.

3

Troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). Na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. Směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit