Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

4.6/5 Počet hodnocení: 16
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11547 kcal
Bílkoviny 363 g
Sacharidy 1835 g
Tuky 245 g
Vláknina 327 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než koláč. Horké ovoce pod křupavou pokrývkou je dezert, který si nehraje na přehnanou estetiku, ale jeho chuť je o to kouzelnější. 

Suroviny

jablko 450 g
mražené lesní ovoce 250 g
doporučujeme např. značku Ardo
lze nahradit zakysanou smetanou
Na těsto
prosátá
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
nakrájené na kousky
mléko 150 ml
nastrouhaná, z jednoho citronu

Postup

1

Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažte máslem. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na plátky. Smažte je na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přesuňte do formy, přidejte cukr a lesní ovoce a promíchejte.

2

Změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vpracujte cukr a citronovou kůru. Přidejte mléko a lehce promíchejte.

3

Troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). Na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. Směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

21.01.2010 22:49
Mascarpone jsem se odvážila nahradit tučným tvarohem a rozhodně nedoporučuji :) Zmrzlina je nezbytným doplňkem a s ní lze dle mého soudu postrádat i mascarpone :) Bezva na léto s ovocem ze zahrádky!
13.01.2010 00:02
Včera jsem to zkusila upéct návštěvě a všechny se ještě dneska nad zbytkama olizujeme...opravdu vynikající dezert, už se těším, až si ho zopakuji! EXCELENTNÍ A TO NEJLEPŠÍ, CO JSEM OD VÁS PŘIPRAVOVALA A JEDLA!
25.04.2008 17:21
Výborná záležitost, doporučuji !!!
09.09.2006 15:24
srvírujte s vanilkovou zmrzlinou ještě teplý...lehká variace na téma apple crumble
07.08.2006 15:00
výbornej desert s úžasnou vůní! teplej nemá chybu
20.09.2006 14:16
je dobrý též s rybízem a jahodami. A při podávání se šlehačkou a stsouhanou čokoládou,nebo grankem
14.07.2006 22:56
Vyborne i s rebarborou ! Akorat to chce vic osladit.
25.06.2006 21:43
tento dezert je prostě úžasný, hlavně v létě

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč