0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

Horké ovoce pod křupavou pokrývkou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11547 kcal
Bílkoviny 363 g
Sacharidy 1835 g
Tuky 245 g
Vláknina 327 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než koláč.

Suroviny

jablko 450 g
mražené lesní ovoce 250 g
doporučujeme např. značku Ardo
mascarpone 250 g
lze nahradit zakysanou smetanou
krupicový cukr 85 g
máslo 25 g
Na těsto
mouka pšeničná hladká 2 500 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
máslo 85 g
nakrájené na kousky
krupicový cukr 50 g
mléko 150 ml
citronová kůra
nastrouhaná, z jednoho citronu

Postup

1

Zapékací formu o obsahu 1,5 l vymažte máslem. Oloupaná jablka bez jádřinců nakrájejte na plátky. Smažte je na másle asi 3 minuty, až začnou měknout. Přesuňte do formy, přidejte cukr a lesní ovoce a promíchejte.

2

Změklé máslo zpracujte s moukou prosátou s práškem do pečiva na jemnou drobenku. Vpracujte cukr a citronovou kůru. Přidejte mléko a lehce promíchejte.

3

Troubu předehřejte na 200 °C (elektrickou), 180 °C (horkovzdušnou). Na ovoce v zapékací formě naklaďte lžící mascarpone nebo smetanu a pak rovněž lžící těsto. Směs pečte 20–25 minut, až kopečky těsta vyběhnou a zezlátnou. Před podáváním nechte 5–10 minut vychladnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

tento dezert je prostě úžasný, hlavně v létě

Anonym

Vyborne i s rebarborou ! Akorat to chce vic osladit.

Anonym

výbornej desert s úžasnou vůní! teplej nemá chybu

Anonym

je dobrý též s rybízem a jahodami. A při podávání se šlehačkou a stsouhanou čokoládou,nebo grankem

Anonym

srvírujte s vanilkovou zmrzlinou ještě teplý...lehká variace na téma apple crumble

Anonym

Výborná záležitost, doporučuji !!!

Anonym

Včera jsem to zkusila upéct návštěvě a všechny se ještě dneska nad zbytkama olizujeme...opravdu vynikající dezert, už se těším, až si ho zopakuji! EXCELENTNÍ A TO NEJLEPŠÍ, CO JSEM OD VÁS PŘIPRAVOVALA A JEDLA!

Anonym

Mascarpone jsem se odvážila nahradit tučným tvarohem a rozhodně nedoporučuji :) Zmrzlina je nezbytným doplňkem a s ní lze dle mého soudu postrádat i mascarpone :) Bezva na léto s ovocem ze zahrádky!

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč