0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
2.8 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1788 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 151 g
Tuky 89 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Exotické koření promění klasickou chuť bramboráků na nezaměnitelnou.

Suroviny

brambory 700 g
moučný typ, oloupané, nahrubo nastrouhané a osolené
kari koření 2 PL
olivový olej 3 PL
lze nahradit slunečnicovým
vejce 4 ks
jarní cibulka 2 ks
lze nahradit pažitkou

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Z brambor vymačkejte v utěrce co nejvíc tekutiny. Poté je vsypte do mísy.

2

Kari minutku nasucho opražte na pánvi, úžasně se tím zvýrazní jeho vůně. Přidejte k bramborám a promíchejte.

3

Ve velké mělké pánvi, která se dá vložit do trouby (nebo v pekáčku), rozpalte dvě lžíce oleje a rozestřete na něj bramborové těsto.

4

Jakmile je placka zespoda opečená (po 4–5 minutách), obraťte ji. Nejlíp to jde, když ji sesunete na talíř a pak dáte znovu do pánve, samozřejmě neosmaženou stranou dolů.

5

Naběračkou vytvořte v placce čtyři důlky a do každého vyklepněte vejce. Pánev vložte do horké trouby a zapékejte asi pět minut, aby byla vejce tak akorát. Podávejte okamžitě.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

Anonym

Popadla jsem brabory, co jsem doma našla. Byly to nové brambory a výsledek je přesto dokonalý! Mňamka. Vážně výborné! Pouze s časem pečení jsem měla problém. Trouba mi peče dobře a na čase se vždy shodneme, ale tentokrát jsem musela velmi přidat čas. Jinak bez chyby.

Anonym

bylo to opravdu nedobré....slané,vajíčko jsem musela péct v troubě tak půl hodiny,5 minut nestačilo,ještě jsem to grilovala se sýrem nahoře,ale už si to nikdy neuděláme.

Anonym

Moc nám chutnaly, ale množství mi na 4 porce tedy nepřišlo. Byli jsme dva a nestačilo nám to.

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit