Středomořské špagety

Středomořské špagety

Hodnocení receptu
Průměr: 4.9 ()
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6019 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 1051 g
Tuky 42 g
Vláknina 251 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neseženete-li roketu, použijte listový špenát, klidně mražený.

Suroviny

špagety 150 g
olivový olej 1 PL
rajčata cherry 250 ks
přepůlená
česnek 1 stroužek
jemně rozdrcený
rukola 50 g
lístky
bazalka
čerstvá nebo sušená
mozzarella 130 g
nakrájená na kousky
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Špagety můžete před vařením přelomit napůl, budou se pak lépe jíst. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a dejte do ní špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte a hrnec vytřete kuchyňským papírem.

2

V tomtéž hrnci rozehřejte olej, vsypte rajčata, česnek, roketu a bazalku. Osolte, opepřete a promíchávejte, aby lístky zavadly a rajčata se začala scvrkávat – trvá to jen pár minut.

3

Špagety vraťte do hrnce a posypte je sýrem. Dejte na střední oheň a všechno opatrně promíchejte vidličkami. Jakmile jsou těstoviny horké a sýr se začne rozpouštět, dochuťte pokrm solí a pepřem a promíchejte. Podávejte ihned, aby sýr nedostal šanci zgumovatět.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Dobré, ale proč mám hrnec, ve kterém jsem vařila těstoviny vytítat papírem a vařit v něm zbytek jídla (rajčata)? To je recept pro kuchařky, které mají doma pouze jednu nádobu na vaření? :-)

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit