0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená rebarbora s mascarpone

Zapečená rebarbora s mascarpone

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 124 g
Tuky 101 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky pečení si rebarbora zachová nádhernou barvu a tvar. Této lahůdce by však měli odolat ti, kdo mají problémy s ledvinami, močovými cestami, revmatismem či žlučníkovými kaménky.

Suroviny

sušená pomerančová kůra 5 proužek
badyán 2 hvězdičky
hnědý cukr 80 g

1 Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Rebarborové řapíky omyjte, osušte, oloupejte a rozkrájejte nejprve podélně napůl, pak příčně na kusy dlouhé jako prst. Naklaďte je do mělké zapékací nádoby a zalijte vínem. Mezi rebarboru vtiskněte badyán i pomerančovou kůru a vše pocukrujte.

2 Těsně zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě dvacet minut; rebarbora musí změknout. Odkryjte a ještě pět minut pečte, aby šťáva zhoustla.

3 Rebarboru rozdělte na talířky a podávejte s kopečkem mascarpone.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.4/07, str.74

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč