Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1498 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 124 g
Tuky 101 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Díky pečení si rebarbora zachová nádhernou barvu a tvar. Této lahůdce by však měli odolat ti, kdo mají problémy s ledvinami, močovými cestami, revmatismem či žlučníkovými kaménky.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Skryt pre seznam

Suroviny

sušená pomerančová kůra 5 proužek
badyán 2 hvězdičky
hnědý cukr 80 g

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Rebarborové řapíky omyjte, osušte, oloupejte a rozkrájejte nejprve podélně napůl, pak příčně na kusy dlouhé jako prst. Naklaďte je do mělké zapékací nádoby a zalijte vínem. Mezi rebarboru vtiskněte badyán i pomerančovou kůru a vše pocukrujte.

3

Těsně zakryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě dvacet minut; rebarbora musí změknout. Odkryjte a ještě pět minut pečte, aby šťáva zhoustla.

4

Rebarboru rozdělte na talířky a podávejte s kopečkem mascarpone.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

07.07.2008 11:08
Recept se nachází v č.4/07, str.74

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč