0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem

Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9256 kcal
Bílkoviny 237 g
Sacharidy 996 g
Tuky 452 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívance jsou nadýchané, tvaroh krásně jemný a marmeláda lehce nakyslá. Lívance  s rebarborovou marmeládou a tvarohem jsou prostě dokonalá souhra chutí, která potěší všechnz milovníky sladkých jídel!

Suroviny

mléko 1,25 l
krupicový cukr 80 g
droždí 1 kostka
čerstvé, 42 g
máslo 400 g
rozpuštěné, vychladlé
vejce 1 ks
žloutek 2 ks
citronová kůra 1 ČL
z biocitronu
sůl 1 špetka
mouka pšeničná hladká 750 g
olej
na smažení
Na tvaroh
polotučný ve vaničce
mléko 1 PL
rum 1 PL
vanilkový cukr 1 bal
Na marmeládu
nasekaná nadrobno
krupicový cukr 220 g
vanilkový lusk 1 ks
rozpůlený

Postup

1

Nejprve připravte marmeládu: rebarboru, cukr a rozpůlený vanilkový lusk dejte do širokého hrnce, přidejte 2 lžíce vody a na nízkém plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.

2

Zvyšte plamen a nechte probublávat 15–20 minut. Rebarbora nejprve pustí šťávu, potom začne marmeláda houstnout. Vyndejte vanilkový lusk. Horkou marmeládou naplňte sterilizované skleničky a utěsněte je.

3

V míse smíchejte všechny suroviny na ochucený tvaroh  utřete je dohladka. Dejte stranou.

4

Na lívance lehce ohřejte mléko, pak část odlijte do větší misky. Přisypte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte máslo, vejce, žloutky, citronovou kůru a sůl. Postupně přidávejte mouku, zbytek mléka a zadělejte řidší těsto.

5

Nechte ho kynout na teplém místě, aby zdvojnásobilo objem. Lívanečník lehce vytřete olejem, naběračkou rozlijte těsto a postupně z obou stran usmažte lívance.

6

Podávejte je teplé s ochuceným tvarohem a rebarborovou marmeládou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč