Lívance jsou nadýchané, tvaroh krásně jemný a marmeláda lehce nakyslá. Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem jsou prostě dokonalá souhra chutí, která potěší všechnz milovníky sladkých jídel!
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
Postup
Nejprve připravte marmeládu: rebarboru, cukr a rozpůlený vanilkový lusk dejte do širokého hrnce, přidejte 2 lžíce vody a na nízkém plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
Zvyšte plamen a nechte probublávat 15–20 minut. Rebarbora nejprve pustí šťávu, potom začne marmeláda houstnout. Vyndejte vanilkový lusk. Horkou marmeládou naplňte sterilizované skleničky a utěsněte je.
V míse smíchejte všechny suroviny na ochucený tvaroh utřete je dohladka. Dejte stranou.
Na lívance lehce ohřejte mléko, pak část odlijte do větší misky. Přisypte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte máslo, vejce, žloutky, citronovou kůru a sůl. Postupně přidávejte mouku, zbytek mléka a zadělejte řidší těsto.
Nechte ho kynout na teplém místě, aby zdvojnásobilo objem. Lívanečník lehce vytřete olejem, naběračkou rozlijte těsto a postupně z obou stran usmažte lívance.
Podávejte je teplé s ochuceným tvarohem a rebarborovou marmeládou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů )