0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbová smaženice

Houbová smaženice

4.3 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1031 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 24 g
Tuky 69 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rostou, rostou? Tak honem pospěšte do lesa – babičky jsou přece nepřekonatelné hlavně v přípravě snadných jídel z těch nejdostupnějších surovin!

Suroviny

houby 500 g
očištěné
cibule 1 ks
máslo 2 PL
vejce 4 ks
sůl
pepř

Postup

1

Očištěné houby pokrájejte na čtvrtiny nebo na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2

V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a zpěňte na něm cibulku. Jakmile změkne, přidejte houby a za občasného míchání je duste, až se tekutina z hub téměř odpaří; trvá to přibližně deset minut.

3

Nakonec do pánve vyklepněte všechna vejce, přidejte sůl a pepř podle chuti a ještě krátce míchejte, dokud se vajíčka teplem nesrazí.

Které houby použít?  Smaženici nejvíc sluší hříbky, babky nebo polní žampiony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

Anonym

Mě trvá kvalitní smaženice nejméně 45 minut.Po desetiminutovém dušení musí být houby polosyrové a tedy i těžko stravitelné.

Anonym

Mohu jen doporučit. Dobrá klasika na smaženici a 10 minut dušení stačí. Je možné navíc přidat kmín.

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč