0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbová smaženice

Houbová smaženice

3.1 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1031 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 24 g
Tuky 69 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rostou, rostou? Tak honem pospěšte do lesa – babičky jsou přece nepřekonatelné hlavně v přípravě snadných jídel z těch nejdostupnějších surovin!

Suroviny

houby 500 g
očištěné
cibule 1 ks
máslo 2 PL
vejce 4 ks
sůl
pepř
1 Očištěné houby pokrájejte na čtvrtiny nebo na plátky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a zpěňte na něm cibulku. Jakmile změkne, přidejte houby a za občasného míchání je duste, až se tekutina z hub téměř odpaří; trvá to přibližně deset minut.
 
2 Nakonec do pánve vyklepněte všechna vejce, přidejte sůl a pepř podle chuti a ještě krátce míchejte, dokud se vajíčka teplem nesrazí.

Které houby použít?  Smaženici nejvíc sluší hříbky, babky nebo polní žampiony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

Anonym

Mě trvá kvalitní smaženice nejméně 45 minut.Po desetiminutovém dušení musí být houby polosyrové a tedy i těžko stravitelné.

Anonym

Mohu jen doporučit. Dobrá klasika na smaženici a 10 minut dušení stačí. Je možné navíc přidat kmín.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit