0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní vepřová žebírka s medem

vepřová žebírka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Pikantní vepřová žebírka s medem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 19412 kcal
Bílkoviny 760 g
Sacharidy 453 g
Tuky 1645 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá ,středověká‘ lahůdka, kterou ani nejde jíst jinak než rukama. Ideální na posezení s přáteli!

Suroviny

žebra 5 kg
vepřová
Na marinádu
med 400 g
kečup 500 ml
olej 100 ml
sůl 50 g
voda 2 l
koření 200 g
např. Medová marináda na žebírka

Postup

1

Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse. Nalijte na žebra a nechte v chladu odležet, nejlépe čtyřiadvacet hodin. Maso díky tomu náležitě nasákne všemi chutěmi a vůněmi.

2

Vyjměte žebra z marinády a zhruba hodinu je pečte v troubě při teplotě 170 stupňů, v horkovzdušné při 150 stupních.

3

Podávejte s chlebem a omáčkou sweet chilli sauce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/6

Komentáře

Anonym

tak jsem si to vyzkoušel a je to hnus !!!!!

Anonym

žebírka s marinádou připravenou od Kotányi jsou jedním z nejlepších jídel :) to se ti to jídlo SATANE asi moc nepovedlo :D

Anonym

Opravdu vydařený recept, jako příloha se hodí čerstvá zelenina, mrkev, řapíkatý celer a okurka;-)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit