Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1041 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 137 g
Tuky 2 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřová žebírka grilovaná ve výrazné omáčce z bourbonu, worcesteru a hořčice.

Související recepty

Suroviny

olej
na smažení
malá, nakrájena
bourbon 200 ml
Jack Daniel’s, Wild Turkey
třtinový cukr 100 g
kečup 100 ml
worcesterská omáčka 2 PL
hořčice dijonská 2 ČL
2 kg
vepřová žebírka
sůl
pepř

Postup

1

V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje a 10 minut na něm opékejte cibuli. Přidejte bourbon, cukr, kečup, worcester a hořčici a přiveďte k varu. Nechte pět minut vařit, dokud se neodpaří alkohol. Pak omáčku rozmixujte a dejte stranou.

2

Žebírka osolte, opepřete a grilujte je deset minut po každé straně. Pak je potřete omáčkou a vraťte na pět minut pod gril. Opakujte třikrát až čtyřikrát, dokud nejsou měkká a připravená k podávání.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...