Vepřová žebírka, dozlatova potíraná medem a pikantně okořeněná

Vepřová žebírka, dozlatova potíraná medem a pikantně okořeněná

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2762 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 453 g
Tuky 95 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jednoduchá ,středověká‘ lahůdka, kterou ani nejde jíst jinak než rukama. Ideální na posezení s přáteli!

Suroviny

5 kg
vepřová žebírka
Na marinádu
med 400 g
kečup 500 ml
olej 100 ml
sůl 50 g
voda 2 l
koření 200 g
např. Medová marináda na žebírka
1. Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse. Nalijte na žebra a nechte v chladu odležet, nejlépe čtyřiadvacet hodin. Maso díky tomu náležitě nasákne všemi chutěmi a vůněmi.

2. Vyjměte žebra z marinády a zhruba hodinu je pečte v troubě při teplotě 170 stupňů, v horkovzdušné při 150 stupních.

3. Podávejte s chlebem a omáčkou sweet chilli sauce.

Komentáře

Anonym

tak jsem si to vyzkoušel a je to hnus !!!!!

Anonym

žebírka s marinádou připravenou od Kotányi jsou jedním z nejlepších jídel :) to se ti to jídlo SATANE asi moc nepovedlo :D

Anonym

Opravdu vydařený recept, jako příloha se hodí čerstvá zelenina, mrkev, řapíkatý celer a okurka;-)

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit