Jednoduchá ,středověká‘ lahůdka, kterou ani nejde jíst jinak než rukama. Ideální na posezení s přáteli!
Suroviny
žebra
5
kg
vepřová
Na marinádu
med
400
g
kečup
500
ml
olej
100
ml
sůl
50
g
voda
2
l
koření
200
g
např. Medová marináda na žebírka
Postup
1
Všechny přísady na marinádu promíchejte v míse. Nalijte na žebra a nechte v chladu odležet, nejlépe čtyřiadvacet hodin. Maso díky tomu náležitě nasákne všemi chutěmi a vůněmi.
2
Vyjměte žebra z marinády a zhruba hodinu je pečte v troubě při teplotě 170 stupňů, v horkovzdušné při 150 stupních.
3
Podávejte s chlebem a omáčkou sweet chilli sauce.
Komentáře
Anonym
01.06.2007 13:07
jídlo
Anonym
30.08.2008 09:28
výýýborné jídlo
Anonym
27.01.2008 16:08
Žebírka