Recepty s vepřovými žebry
Vepřová žebra patří mezi oblíbené kousky vepřového masa. Jejich charakteristická struktura s vrstvou masa a kostí je ideální pro dlouhé vaření, smažení či grilování. V americkém jižanském stylu BBQ se žebra marinují v pikantní omáčce a pomalu grilují nad dřevěným uhlím. V české a slovenské kuchyni se často podávají s bramborovou kaší a zelím. Populární jsou i žebra na medu nebo na pivu.
...
- Správná příprava vepřových žebírek vyžaduje čas a trpělivost. Ideální je jejich dlouhé marinování, díky čemuž maso nasaje bohaté chutě a koření. Následně je doporučeno maso pomalu péct v troubě či grilovat, což zajistí, že maso bude šťavnaté a zároveň křupavé.
- Z nutričního hlediska obsahují vepřová žebra vysoký podíl bílkovin a jsou také zdrojem některých důležitých vitamínů a minerálů, například B-vitaminů a železa.
Celý popis