Tohle je pětihvězdičková úprava! Růžičková kapusta a smetana se prostě zbožňují. Zapečené kapustičky v krémové omáčce v zimě zahřejí a opravdu zasytí. Kombinace sýr a slanina je natolik ověřená, že jsme ji v tomto receptu nemohli vynechat. A jestli růžičkovou kapustu příliš nemusíte, pak tahle úprava si vás získá.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a krátce (zhruba čtyři minuty) je povařte. Důkladně sceďte.
Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte. Při přípravě vegetariánské verze slaninu vynechejte.
Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.
Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posypte pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.
Komentáře