Bramboračka s kapustičkami

Bramboračka s kapustičkami

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1027 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 201 g
Tuky 10 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá a hustá, se zimní zeleninou. Trochu netradiční verze oblíbené bramboračky v voňavými a křupavými kapustičkami. 

Suroviny

sušené houby hrst
7 ks
kapustička
brambory 3 ks
na kostky
mrkev
petržel
celer
na kostičky
bujon zeleninový kostka
nové koření 3 kuličky
bobkový list 2 ks
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
jíška
nemusí být

Postup

1

Hrst sušených hub povařte asi 5 minut.

2

Do hrnce dejte 7 kapustiček, 3–4 brambory, na kostky, mrkev, petržel a kousek celeru, na kostičky, kostku zeleninového bujonu, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy a zcezené houby.

3

Zalijte 2 l vody a vařte doměkka. Pak vyjměte nové koření i bobkový list, trochu rozmačkejte šťouchadlem na brambory, osolte, opepřete, přidejte majoránku a případně můžete zahustit jíškou.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit