Voňavá a hustá, se zimní zeleninou. Trochu netradiční verze oblíbené bramboračky v voňavými a křupavými kapustičkami.
Náš tip: Připravte si například i Savojskou bramboračku podle našeho video receptu
Suroviny
sušené houby
hrst
7
ks
kapustička
brambory
3
ks
na kostky
petržel
na kostičky
bujon zeleninový
kostka
nové koření
3
kuličky
bobkový list
2
ks
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
jíška
nemusí být
Postup
1
Hrst sušených hub povařte asi 5 minut.
2
Do hrnce dejte 7 kapustiček, 3–4 brambory, na kostky, mrkev, petržel a kousek celeru, na kostičky, kostku zeleninového bujonu, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy a zcezené houby.
3
Zalijte 2 l vody a vařte doměkka. Pak vyjměte nové koření i bobkový list, trochu rozmačkejte šťouchadlem na brambory, osolte, opepřete, přidejte majoránku a případně můžete zahustit jíškou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulajda, kyselo nebo bramboračka? 35 houbových polévek(35 receptů )