0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Panenka s gremolatou

veprova panenka
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Panenka s gremolatou

4.5 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1176 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 150 g
Tuky 35 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Gremolata je italská koře­nicí přísada z citronové kůry, česneku a petrželky.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule červená 1 ks
středně velká, tence pokrájená
panenka 300 g
fenyklová semínka 2 ČL
sůl 1 ČL
mořská
vývar zeleninový 150 ml
fazole 180 g
fazolky fava uvařené a zbavené slupky
česnek 1 stroužek
citronová kůra 1 ks
jemně nastrouhaná
petrželka 1 PL
nasekaná
pepř
nejlépe čerstvě mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

2

Půlku oleje rozpalte v teflonové pánvi a 5 minut lehce smažte cibuli. Přesuňte do zapékací misky. Na pánvi rozpalte zbylý olej a ze všech stran opečte panenku do­hněda. Položte na cibuli.

3

Sůl podrťte s fenyklem a špetkou pepře. Směsí posypte maso.

4

Zalijte vepřové vroucím vývarem a čtvrt hodiny pečte. Přisypte fazole, pečte ještě asi 5 minut.

5

Smíchejte česnek s citronovou kůrou a petrželí. Vepřové nakrájejte na plátky, položte na fazole a cibuli, posypte gremolatou – a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

Venujte pozornost tomu "jemne nastrouhanou", moje gremolata byla dost hořká :)

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit